Funktionshinder.se logotyp.
Klicka för att komma till startsidan!
Anpassa utseendet på Funktionshinder.se. Fråga Fh:s panel. Se de senast publicerade texterna indelade i olika kategorier. Till forumet. Se de senaste medlemstexterna och information från administratörerna. Klottra på planket. Sök på Funktionshinder.se efter texter, medlemmar, länkar eller foruminlägg. Länkarkiv - Sök efter länkar till andra sajter.
Sponsra Funktionshinder.se. Kontakta oss som driver Funktionshinder.se. Hjälp / Vanliga frågor. Prylshoppen. utfyllnadsbild
 
fh sponsorer Besök Intressegruppen för Assistansberättigade (IfA) Besök Livihop Besök Atlas Assistans AB ledig sponsorplats
 
Assistans
Övrigt om assistans (3756 inlägg)

Hoppa till första nya inlägget!

Skriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Olaga frihetsberövande?
Av: Anonym[1] 2015-03-15 Kl 13:05
huvudinlägg

Jag har en vän som p g a förvärvad hjärnskada har rörelsehinder, epilepsi och kognitiva funktionshinder, därmed har hon personlig assistans. Assistenterna styr väldigt mycket i hennes liv, med hänvisning av att det inte är dem utan arbetsledaren som har bestämt det här. Vissa saker är logiska, som t ex att hon inte får dricka så mycket alkohol p g a medicineringen. Men det finns mycket ologista saker också.

Jag ska ge några exempel:

1. Att man måste bestämma en vecka i förväg om man ska vara ute längre än till kl 9 på kvällen, och jag har en stark känsla av att det handlar om så mycket mer än att det ska finnas assistans. Vi går på en gemensam aktivitet en vardag i veckan, då har hon alltid en assistent men så fort det är helg har hon alltid dubbel bemanning. Detta ställer till en del problem som känns so onödiga. Det känns liksom inte som att bara är p g a epilepsin som de säger att hon måste ha två assistenter, för jag känner flera med EP som inte har assistans alls.

2. De behandlar henne ofta som om hon är 12 år, fastän hon är vuxen. De utgår från att hon inte har koll på saker, men så ibland så lägger de ett ansvar på henne och "anklagar" henne när någonting inte blir bra p b a att hon glömt t ex.
Ex: En gång när hon och jag var hos en kompis och ena assen skulle sluta kl 8 så fick tjejen åka hen tidigare eftersom de hade assens saker hemma hos henne.
"Du skulle ju ha sagt att du ville stanna längre" sa den ena assen ganska surt till henne. Detta trots att de visste att vi skulle se på Idol tillsammans. Visst kan sådant inträffa men jag känner bara att om JAG hade varit ass så hade jag tagit med mig mina saker därifrån om vi skulle åka iväg, för vem fan vill åka hem kl 8 när man kommit kl 6 till en vän och man har bestämt att se på Idol?

3. Behöver man alltid ha en god man som ska bestämma allt, vem bestämmer om en god man ska tillsättas eller vad denne ska göra? Den gode mannen ställer nämligen också till en del problem för den stackars tjejen genom att inte ge henne full tillgång till de pengar hon har. Det är väldigt ofta som vi bestämmer att vi ska gå ut och sen i sista stund så måste det ställas in för att hon tydligen inte har pengar, fast jag misstänker att pengar finns men hon har ingen tillgång till dem.

4. En av hennes assistenter verkar uppenbart tycka det är skitjobbigt och tråkigt att jobba med henne. Hon är jämt sur och en gång när tjejen, jag och en annan tjej satt i hennes soffa och hade mysigt ställer sig bara assistenten mitt framför henne, blämger och frågar "har du fått något vin ikväll?". Ingen av oss hade druckit någon alkohol denna kväll.

5. Sist tjejen var hos mig och jag följde med henne ner utanför porten för att hon skulle röka (ja det är ju enda chansen för oss att få vara fria från assistenterna helt i några minuter), så glodde assen på oss och sa "ni sticker väl inte i väg någonstans"? Jag blev chockad!!! Hur kan man slänga ur sig något sådant? Jag sa inget då men kände hur det kokade inom mig. Bara för att jag ibland har ifrågasatt "hanteringen" av min väninna så trots assistenterna att jag är någon slags brottsling eller ngt?

När vi är ute så vill min väninna gärna gå iväg från assistenterna och prata med andra, på ett sätt som inte är så normalt. Jag funderar på varför hon gör så och försöker förstå genom att gå tillbaka till min egen tonårstid med rymningar och att jag också gjorde så när jag var ute med mina föräldrar. Jag försökte helt enkelt hitta andra att knyta an till för att jag kände mig trängd. Och assistenterna säger att det är p g a hennes beteende som de har regler att hon bara får vara ute till 23, de pratar om henne som att hon vore en hund när de säger "ja vi behöver ju vara två för att få med henne hem" och "hur skulle det se ut om hon var ute till ett"? Assistenterna har ju ingen "koltroll" över henne även om de är två... SUCK!

Jag mår dåligt av det här, jag mår dåligt av att se en ung människa vara så styrd och påpassad hela tiden och att det inte känns relevant i alla lägen. Jag har flera vänner med assistans och de har det inte på det här sättet.

Jag hörde en kommentar från en av assistenterna om att den som har en hjärnskada inte får bestämma så mycket själv. Dessvärre tog jag inte upp det vidare med henne eftersom det var på en fest.

Ska tillägga att hon har assistansen genom kommunen, och när jag pratat med andra anordnare så säger de att hon kan få en mer flexibel assistans om hon byter anordnare, men som sagt det verkar som att det handlar om så mycket mer än bara om att hon inte har assistans (för det har hon ju, en dygnet runt veckans alla dagar)...

Nu vill jag höra både brukares och assistenters synpunkter och erfarenheter av det här och hur jag kan göra för att hjälpa. Det känns som att de behandlar henne som en brottsling, straffar henne för att hon gjorde en dum grej för flera år sen och drog på sig dessa skador. Sitt straff har hon ju redan så att säga fått, genom sina livslånga funktionsnedsättningar som ger henne vissa begränsningar, men ut över det ska väl hennes liv inte behöva begränsas ytterligare? Hon behandlas inte som en människa.

Jag orkar snart inte se det här längre!

Redigerat 2015-03-15 14:10

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Olaga frihetsberövande?
Av: Mrvips 2015-03-18 Kl 09:25
 

Redan på dina första rader innan du tar upp punkterna känner jag: BYT ANORDNARE!!!

Min sambo har assistans dygnet runt nu för tiden pga att jag inte kan jobba regelbundet som anhörigassistent för jag har eget funktionshinder som sätter stopp och hon har haft en del assistenter som hon anställt genom sitt bolag som inte varit bra och de har fått gå (två veckors uppsägningstid) och nya och bättre kommit i deras ställe.

Punkt 1: Här försöker vi komma överens om vi ska vara ute längre tid en kväll eller åka på en dagsutflykt eller nåt mellan en och två veckor innan bara för att de dels ska vara förberedda på det men också så att de kan jobba längre om deras arbetstid normalt slutar innan vi kommer hem. Bra att prata om det ett tag innan med om det behövs dubbelassistans då.

Punkt 2: Tycker jag inte låter acceptabelt alls. Assen visste vad som gällde och då tycker jag inte man kan gnälla.

Punkt 3: God man... hmm... Den här verkar alldeles för strikt! Jag vet inte hur det bestäms om god man ska finnas. Personligen så skulle jag kunna tänka mig kanske god man men tjejen (kanske i samarbete med en eller två BRA assar) får en summa per vecka t ex och ett papper att skriva vilka utgifter som varit för att ha lite koll. Obs att detta är väldigt generellt skrivet och jag vet ju inte hur det funkar hos henne.

Punkt 4: Den assen ska ju uppenbarligen inte jobba där eller kanske inte i yrket över huvud taget. Hade hon haft en privat anordnare hade hon kunnat anställa assar som hon trivs med och (kanske) sluppit rötäggen. Och hade det kommit såna så hade hon kunnat i samråd med sin kundansvarige kunnat säga upp dem.

Punkt 5: Det ingår visst i kommunernas assars arbetsbeskrivning att vara misstänksamma och sura. Kan säga att om min sambo fortsatt ha kommunen som anordnare hade vi inte varit ett par idag. De motarbetade vårt förhållande så gott de kunde men min sambo bytte till Humana och allt är mycket bättre nu.

Jag förstår henne att hon vill träffa andra när ni är ute, vem vill inte det. Särskilt om det är en eller två sura assistenter i släptåg. De passar inte som assar, det hör jag på vad du beskriver. Har man assistans så ska de hjälpa till i vardagen med allt och vill man vara ute till två på natten så ska man kunna vara det utan en massa tjafs och skitsnack.

Varför får man inte bestämma något själv om man har hjärnskada? Det kvittar väl hur man fått den och sitt övriga funktionshinder, man ska väl kunna leva ett drägligt liv i alla fall och det tycker jag inte att hon gör efter vad du beskriver.

Jag har ett förslag, om du och hon kan umgås ensamma någon dag, ta upp det med henne att hon kanske ska byta till en privat anordnare i stället. Nu har jag bara erfarenhet av Humana men det finns ju andra men jag vet inte hur de andra är.
Om möjligt, boka en tid med en informatör på ett bolag och låt denne berätta om hur det är i det bolaget när det bara är du och din vän plus informatören i rummet. Kanske att du och din vän kan åka till bolagets kontor för att träffa någon som kan berätta. Om du får ta med din väninna ut själv förstås...

Hoppas det går bra för som du beskrivit hur det är så känns det inte som ett värdigt liv.

Som sagt: BYT ANORDNARE!!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Olaga frihetsberövande?
Av: Anonym[1] 2015-03-19 Kl 14:17
 

Problemet är att jag inte vet hur jag ska lyckas få vara helt ensam med henne, det går bara när vi är hemma hos henne och assen är i sitt rum. Att få med henne ut själv är en omöjlighet...! Jag ska klura på hur jag kan göra men vill känna till lite mer om hur det ska gå till innan jag gör något eftersom jag inte vill göra det värre eller förlora henne. Menar att de kanske förbjuder mig att umgås med henne? Vet att jag kanske låter paranoid men de har en sån otrolig makt över henne, det är läskigt!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Olaga frihetsberövande?
Av: Mrvips 2015-03-21 Kl 17:38
 

Det är ju absolut förskräckligt när assar tror sig vara de som vet bäst och att allt som ska göras är på deras villkor och godkännande. Illamående smiley
Varför får inte du och hon umgås själva? Menar assarna verkligen att hon ska passas som ett litet barn?
Usch, jag blir upprörd när jag hör hur det är. Arg smiley
Jag hoppas verkligen att du kan få till det på något bra sätt för det låter ju nästan värre än att sitta i fängelse.

Får jag fråga vilken stad ni bor i?

Har hon föräldrar som säger något eller har något inflytande? I så fall, känner du dem? Gör du det så kanske, men bara kanske kan du ta upp det men gör det inte om du är minsta osäker då det i värsta fall kan gå ut över er relation.

Håll mig uppdaterad hur det går och jag kan bara säga lycka till just nu och att jag hoppas på det bästa.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Olaga frihetsberövande?
Av: KarinSch 2015-05-12 Kl 16:31
 

kontakta IVO och be dem granska kommunens assistans, säg satt tjejen far illa och att de inte följer LSS. De kränker henne, vilket är en Lex Sarah, hon får dessutom inte själv bestämma det hon kan bestämma vilket bryter mot LSS som säger att lagen ska hjälpa funktionsnedsatta att bli så självbestämmande som möjligt.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans toppSkriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Utbildning.
Av: Anonym[1] 2015-03-06 Kl 16:56
huvudinlägg

Ska det eller är det ny lag på att personliga assistenter ska ha utbildning? Vad händer med ett assistansbolag när en brukare har ett läkarintyg o det står att dom personliga assistenterna ska ha utbildning o assistansbolaget inte tillhandahåller det?

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Utbildning.
Av: Moon 2015-03-11 Kl 19:11
 

Kan du själv välja dina assistenter, kan du begära att din anordnare anställer den person du väljer. Du kan alltså välja vilken person som helst som ska assistera dig om han/hon är över 18 år, inte har sjukpension och klarar av uppgiften trots hög ålder och inte har haft massa fuffens för sig om din anordnare känner till.

Förmår du inte själv att välja dina assistenter måste de ha en gymnasieutbildning inom vård och omsorgsområdet.

Så svaret på din fråga är att om du inte själv kan välja dina assistenter, måste de ha utbildning inom vård och omsorg. Om du själv väljer vem du vill ha som assistent, så är det ju du som väljer vilken bakgrund du tycker är passande för att ge dig service. Så vill du ha utbildade assistenter så ska ditt assistansbolag se till att du får det.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Utbildning.
Av: KarinSch 2015-05-12 Kl 16:33
 

Sen måste anordnaren utbilda i vissa saker som LSS, Lex Sarah men det klarar man på en dag.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans toppSkriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: PA och handikappersättning
Av: Anonym[1] 2015-03-02 Kl 16:50
huvudinlägg

Har svårt att leta och skrålla efter frågan tyvärr. Är så "körd" i skallen men;
Angående handikappersättning i förhållande till PA - finns det någon "gräns av timmar" som avgör om handikappersättningen minskas eller tas bort?

Har haft 20 timmar PA och full ersättning handikappersättning. Söker fler timmar nu och därav frågan. Mycket tacksam för svar.

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: PA och handikappersättning
Av: Vinver 2015-03-02 Kl 17:42
 

Det beror helt på hur ditt beslut om handikappersättning ser ut. Allt som är beviljat för att täcka merkostnader bör fungera som vanligt. Men OBS OBS OBS, har du ekonomisk ersättning för att andra än dina assar hjälper dig, då är det pengar som är i farozonen. Ta upp frågan själv med fk. Annars kan det komma en sur räkning retroaktivt, där fk kräver en återbetalning...


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: PA och handikappersättning
Av: KarinSch 2015-05-12 Kl 16:34
 

Om du har handikappersättning för merkostnader på "saker" så händer inget men om du har för hjälpbehov så kan de ta bort pengarna.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans toppSkriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: extra rum till assistans?
Av: Anonym[1] 2015-01-14 Kl 14:26
huvudinlägg

Hej! är det någon här som har fått pengar av assistansbolaget för att ni behövt ett extra rum till assistenten trotts att ni inte har beslut på 24timmars assistans?

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: extra rum till assistans?
Av: Ninnie 2015-01-19 Kl 11:31
 

Anonym skrev:
Hej! är det någon här som har fått pengar av assistansbolaget för att ni behövt ett extra rum till assistenten trotts att ni inte har beslut på 24timmars assistans?


Jadå! Kolla Skatteverkets regler!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: extra rum till assistans?
Av: KarinSch 2015-02-03 Kl 14:11
 

Ninnie skrev:
Jadå! Kolla Skatteverkets regler!


Ja, man kan ha ett personalrum oavsett om man har jour eller inte.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: extra rum till assistans?
Av: Fairytale 2015-06-30 Kl 00:54
 

Jag har fått till svar att det enbart är när det är dygnet runt som man kan få pengar för det vilket jag tycker är märkligt.
Tvingades köpa helt nytt köksmöbelenang för att få in en fåtölj så de ska kunna sitta bekvämt när jag inte behöver dem


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: extra rum till assistans?
Av: Fatimamma 2015-09-12 Kl 16:49
 

Hej
Jag undar bara av vem har du fått det svaret? Skatteverket? Kommunen? Privat assistansanordnare?


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans toppSkriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Avfallssortering
Av: Anonym[1] 2014-09-30 Kl 21:29
huvudinlägg

Vi har blivit beordrade att fylla i Prevents "Checklista för personliga assistenter"
Vi skall bland annat svara på om vi källsorterar vårt avfall. Har anordnaren verkligen med det att göra? Vad har det med arbetsmiljö att göra?

http://www.prevent.se/Documents/prevent.se/arbetsm
iljoarbete/systematiskt%20arbetmiljoarbete/checkli
sta/Branschchecklistor/checklista_personliga_assis
tenter.pdf

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Avfallssortering
Av: Beavis 2014-10-01 Kl 20:31
 

Dom vill väl veta om de ska tvingas köpa gummihandskar till dina assistenter för detta ändamål?

Redigerat 2014-10-03 19:39


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Avfallssortering
Av: Emil 2014-10-03 Kl 11:19
 

Beavis skrev:
Dom vill väl vetaom deska tvingas köpa gummihandskar till dina assistenter för detta ändamål?


Gummihandskar ingår väl i den allmänna hygienutrustningen för PA? I varje fall hos min ass-anordnare.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Avfallssortering
Av: Beavis 2014-10-03 Kl 19:41
 

Kanske vill de ha sådana där lite tjockare "diskhandskar? eller trädgårdshandskar? Ingen aning jag bara gissade.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Avfallssortering
Av: Anonym[1] 2014-10-04 Kl 22:05
 

Huvudrubriken är ju "Miljöskydd" det är inte handskar de är ute efter.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Avfallssortering
Av: Beavis 2014-10-05 Kl 01:13
 

"Arbetsmiljö" Har ganska lite med miljö att göra, Utan har mer att göra med att dina assistenter ska trivas på jobbet.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans toppSkriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Personligassistent.com
Av: Anonym[1] 2014-09-11 Kl 18:52
huvudinlägg

Hej,
Är det någon som vet varför sajten personlig assistent com bara försvann i tomma intet?

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Personligassistent.com
Av: Moon 2014-09-12 Kl 15:15
 

Han som drev sajten verkar ha tröttnat. I slutet var det ju mest en massa tjafs tyvärr.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Personligassistent.com
Av: Anonym[1] 2014-09-12 Kl 18:51
 

Det fanns ju vettiga människor där som Måndans, Batsheba, för att nämna några. Sedan fick jag faktiskt vänner för livet där också, som jag har regelbunden kontakt med. Det har varit till stor hjälp i dessa osäkra tider. Det fanns också vissa inlägg jag hade velat gå tillbaka till och läsa, som jag själv skrev, lite fakta kunskap. Nu är det förlorat. Ja alla forum värdarna drog sig undan och försvann. Det verkar inte heller vara så livat här längre.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Personligassistent.com
Av: Anonym[2] 2014-09-13 Kl 19:12
 

Anonym skrev:
Ja alla forum värdarna drog sig undan och försvann. Det verkar inte heller vara så livat här längre.


Jag har för mig att detta Forums värdpar en gång förklarat att de tyvärr av personliga skäl inte just nu har möjlighet att satsa den tid som behövs för att sköta sajten "på topp". Det måste vi respektera och hoppas de får krafter att återkomma.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Personligassistent.com
Av: Anonym[1] 2014-09-13 Kl 20:30
 

Glad smiley Oki doki!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Personligassistent.com
Av: Moon 2014-09-14 Kl 20:40
 

Anonym skrev:
Det fanns ju vettiga människor där som Måndans, Batsheba, för att nämna några. Sedan fick jag faktiskt vänner för livet där också, som jag har regelbunden kontakt med. Det har varit till stor hjälp i dessa osäkra tider. Det fanns också vissa inlägg jag hade velat gå tillbaka till och läsa, som jag själv skrev, lite fakta kunskap. Nu är det förlorat. Ja alla forum värdarna drog sig undan och försvann. Det verkar inte heller vara så livat här längre.


Det stämmer. Mycket var bra och de hade samlat otroligt mycket information.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans toppSkriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Sjukhs och assistent
Av: Anonym[1] 2014-08-12 Kl 19:18
huvudinlägg

Jag undrar hur blir dt om jag blir inlagd på sjukhuset? Dom gånger jag har varit inlagd på sjukhuset har varit i en veckas tid och jag har inte alls fått den assistans jag behöver, långt därifrån. Om jag hamnar på sjukhuset igen och det blir sammalängd på vistelse eller längre kan bli upp till 2 månader. Hur blir det då med min personliga assistans? Får jag söka om den när jag kommer hem igen från sjukhuset då? Fast jag så väl behöver den under sjukhus vistelsen och eter vistelsen på sjukhusen. Har inte i beslutet från FK rätt att ha med mej mina personliga assistenter på sjukhuset. Vad ska jag göra?

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Sjukhs och assistent
Av: RichNet 2014-08-13 Kl 09:46
 

Anonym skrev:
Jag undrar hur blir dt om jag blir inlagd på sjukhuset? Dom gånger jag har varit inlagd på sjukhuset har varit i en veckas tid och jag har inte alls fått den assistans jag behöver, långt därifrån. Om jag hamnar på sjukhuset igen och det blir sammalängd på vistelse eller längre kan bli upp till 2 månader. Hur blir det då med min personliga assistans? Får jag söka om den när jag kommer hem igen från sjukhuset då? Fast jag så väl behöver den under sjukhus vistelsen och eter vistelsen på sjukhusen. Har inte i beslutet från FK rätt att ha med mej mina personliga assistenter på sjukhuset. Vad ska jag göra?


Det här är en av assistansens sämsta sidor, om man ligger på sjukhus har man ej rätt till assistans. Du behöver inte söka assistansersättning igen när du kommer hem.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans toppSkriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Frågetecken
Av: Anonym[1] 2014-08-01 Kl 18:22
huvudinlägg

Får ett assistansbolag ha personalmöte utan brukaren närvarande?
Kan ett assistansbolag anställa personliga assistenter åt en brukare utan att brukaren samtycker att dom ska jobba för brukaren?
Hur många dagar brukar en "ny personlig assistent" gå bredvid normalt?
Kan en brukare ha godman men ändå ha rätt till dygnet personlig assistans, när behovet finns av personlig assistans dygnet runt?

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans toppSkriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Fog för uppsägning?
Av: Anonym[1] 2014-07-26 Kl 15:17
huvudinlägg

Har mest manliga personliga assistenter anställda genom mitt assistansbolag, då kvinnorna som jag hade innan kände varandra o snackade skit. Det jag hade tänkt mej då var att bolaget kunde ha anställt var parvis en kvinna en man som jobbar ihop, eller några fler kvinnor. Inte så många män i alla fall. Istället så blev det mest män. Då jag ha varit utsatt både som barn/ungdom och vuxen för män har jag svårt för många män o nu gör sej detta påmind för mej allt för väl. Jag mår väldigt dåligt i denna situation o ingen verkar se det. Detta gör att vissa saker som ska göras släpar efter. Undrar om man kan säga upp pga av situationens karaktär? Hur skulle ni göra?

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Fog för uppsägning?
Av: Anonym[2] 2014-07-26 Kl 20:10
 

Anonym skrev:
Har mest manliga personliga assistenter anställda genom mitt assistansbolag, då kvinnorna som jag hade innan kände varandra o snackade skit. Det jag hade tänkt mej då var att bolaget kunde ha anställt var parvis en kvinna en man som jobbar ihop, eller några fler kvinnor. Inte så många män i alla fall. Istället så blev det mest män. Då jag ha varit utsatt både som barn/ungdom och vuxen för män har jag svårt för många män o nu gör sej detta påmind för mej allt för väl. Jag mår väldigt dåligt i denna situation o ingen verkar se det. Detta gör att vissa saker som ska göras släpar efter. Undrar om man kan säga upp pga av situationens karaktär? Hur skulle ni göra?


Har Du tillräckligt tydligt sagt till Ditt assbolag hur Du vill ha det? Jag skulle ta ett allvarligt snack med dem och säga att om de inte kan (eller vill) fixa min assistans på ett sådant sätt att jag kan känna mig trygg och kunna använda min energi till något bra, kommer jag att byta bolag.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans toppSkriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: assistansersättning
Av: Npkw 2014-07-19 Kl 13:24
huvudinlägg

Försäkringskassan överväger att dra in min assistansersättning.

Har lite funderingar som jag hoppas att någon kan hjälpa mig med att räta ut.

För det första, i avsnittet som handlar om toalettbesök säger fk att det finns förflyttningar som inte är integritetskränkande och ska ingå i "andra behov". Vilka förflyttningar är det som inte är integritetskränkande i en toalettsituation.

För det andra har jag bara fått räkna tiden som mina assistenter "är aktiva" i toalettsituationer. Ingår inte den tid som är "väntetid" i beräkningen? Har för mig att "väntetid" igår i duschsituationer, varför inte i toasituationer?

Hoppas någon kan hjälpa mig att räta ut mina frågetecken.

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: assistansersättning
Av: RichNet 2014-07-21 Kl 18:43
 

Skaffa en bra anordnare som kan hjälpa dig räta ut frågetecknen. Annars är det troligt att du är rökt när Försäkringskassan har satt klorna i dig.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans topp

Till sida nr: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Visa trådindex

Forumkategorier, rubriklogo

fh sponsorer Besök Livihop Besök Intressegruppen för Assistansberättigade (IfA) Besök Atlas Assistans AB ledig sponsorplats
 

© Copyright 1999-2025 Funktionshinder.se
Läs Fh:s regler | Kontakta Administratörerna för Fh | Om cookies på Fh