Jag har problem med min rygg och mina höfter och behöver därför emellanåt ligga högt med huvudet. Min sambo behöver inte det och eftersom vi delar madrass kan jag heller inte ha en såndär elektrisk sak som höjer min sida av huvudändan - jag tycker för den delen att just den anordningen är jäkligt klumpig! Kan man få Hästens, eller liknande märken, säng som hjälpmedel?
Det har jag svårt att tro men försöka går ju.
Njaee...det har jag också svårt att tro. Sover i en hästens nu som pappa köpte privat efter min andra steloperation då jag hade samma problem som du. HMC kunde endast erbjuda mig en stor sjukhussäng. Tog upp kamp med dem eftersom hästens sängen var billigare än sjukhussängen, men det gick inte. Kanske kan gå på hkpersättning eller söka fondmedel? har personligen inte testat. Det finns många schyssta märken som inte är så dyra som Hästens på marknaden numera. Ikea, B&D (finns på sova), kungssängen. Men det är klart, riktigt billigt kommer man ju inte undan om man ska ha en ställbar säng.
Kort? Vill göra nåt liknande...
Till sidans topp
Jag har insett att jag måste ha en manuell rulle som liknar min permobil så gott det går Måste ha tilt bla Ngn som har ngt tips på ngn som inte är "för klumpig"?
Har en Quckie... den går att tilta. Hyfsat snygg, om man jämför med HD. Men jag vet inte hur lätt den är. Och man måste ha hjälp med att tilta. Förrut hade jag nåt norskt märke, där tilten var elektrisk. Inte så praktiskt på resor, och jag föredrar därför utan.
Tyvärr blir det nog jättesvårt. Det mest lika jag sett är komfortstolar och de är förvisso bekväma att sitta i men finessen med en manuell försvinner. De blir tunga och går knappt att få in i bilar eller dra upp i trappor. De mindre kan man få med benlyft men inte tilt.
Etac Panther. För ungdomar - barn. http://www.etac.se/External/Page____1731.aspx Etac har Netti som är motsvarande för vuxna. http://www.etac.se/External/Page____712.aspx
Micro är rätt ny 4-6 år. Tror du hade en Bambino (röd?). Dom har funnits i rätt många år. Jag har en svart S2 nu. Och hade fuleblå U2 innan. Vill ha en U2 nu. Att ha och glida runt i... *ler* Den är så liten och nätt fram... perfekt inne...
Det fanns små rullstolar som hette Myggan (röd) och knott (knall gul) minns inte riktigt vilka som gjorde dessa men förmodligen var den ena en XLT stol. Säkert har det varit många olika små stolar genom åren men dessa kommer jag ihåg från barnhab. Jag hade rullstolsteknik och bus/lek med små knattar.
Själv har jag en HD-stol, men den e klumpig. Fast bekväm
Det är när man kan "lägga sig lite" i rullen, dvs hela sitsen åker lite bakåt så man slipper att sitta i 90 graders vinkel. Man kan också ha så "bara" ryggstödet kan åka lite tillbaka, men jag behöver att hela sitsen kan lutas bakåt Typ en Baden Baden stod när du lutar den bakåt för att "sola"
Tilten ändra sitslutningen utan att ändra rygg och knävinkel. De flesta manuella aktivstolar har en fast sitslutning inbyggd i ramen för att man ska sitta stadigt. Tilt Är bra att ha när man ska upp och ner för kanter/backar med el-rulle. Sen kan man ju ändra bara rygglutningen som lotta säger.
Som alla som lärt känna mig via nätet och irl i många år är jag en man i ständig psykisk kris och kamp med min sexualitet. Jag har ett samlagsbehov och ett behov att fysisk närhet men inget ompysslingsbehov eftersom en människa till i mitt hushåll bara skulle störa mig. Jag undrar därför m det finns en uppblåsbar barbara med stön- och möjligen omfamningsfunktion likt den maskin som förevisades i ett tv-program om autister förra veckan, att tillgå i Sverige?
Det är just det jag INTE behöver! Frågan är helt seriös så seriösa svar tack! Eftersom jag har asberger har jag svårt just att knyta och upprätthålla relationer och klarar inte av leva tillsammans med någon annan människa. Jag har dock tyvärr fysiska sexuella behov och dem vill jag skaffa ett lämpligt hjälpmedel till! I annat fall måste jag ta bort min sexualitet för att orka leva.
Det VAR ett seriöst svar. Jag kan inte veta att du inte VILL ha en annan människa i närheten ju. Det finns hur som helst en sida: http://www.orion-erotik.se De har massor av olika saker i sin katalog. De har artiklar på nätet också men det bästa är nog att beställa hem katalogen för där finns det mer utbud.
Tack! Jättesnällt!
Lämna ett mail i min brevlåda så jag får veta om du hittat nåt kul där
Kanske i dyraste laget men visst finns det lösning på din fråga. http://www.realdoll.com/ Dockor i naturliknande material som säkert kan fås med de ljud som du önskar. Njut Stefan
Det verkar som sagt inte vara något för oss vanliga dödliga direkt med tanke på priset på 6000 dollar... men säkert fyller en sådan docka behovet för vissa och i rätt sammanhang kan det kanske anses som en rimlig kostnad.
Hej! Är det någon som vet om det är ok att behålla färdtjänsten om man blev beviljad bilstöd och anpassning av bil av FK? Dvs kan man ha båda delarna? Har inte hittat info någonstanns om detta.
Jag fick färdtjänst som 14-åring. När jag långt senare tog körkort, var det inget tjafs om att jag inte skulle få behålla färdtjänsten vilket jag var rädd för. (hade hört om folk som fick det indraget) Eftersom färdtjänstreglerna varierar från kommun till kommun kan man dessvärre inte vara på den säkra sidan... Jag var rejält nervös om hur livet skulle bli när jag skulle byta län och kommun, men jag fick behålla min färdtjänst även då!
Jag har båda delarna fast jag använder mig mycket sällan av färdtjänst. Jag vill iaf ha den möjligheten så som andra utan rörelsehinder möjlighet att både ha bil och åka buss.
Jag vill också ha denna möjlighet öppen för tillfällen när jag inte orkar och kan köra. Måste man anmäla till färdtjänsten när man har fått bidrag till en anpassad bil? Kan inte påminna mig om att det stod någonstanns när jag ansökte. Att åka kollektivt är för mig helt uteslutet, utan det är antingen anpassad bil eller färdtjänst som gäller. Är lite rädd för att FK drar tillbaka stödet ifall man anlitar färdtjänst ibland. Eller så kanske det inte fungerar?
Jag tror i så fall inte att det är FK som är problemet utan tvärtom: kommunen/färdtjänstanordnaren. Om det på deras blankett står att man måste uppge att man har körkort/tillgång till bil. Alltså: du kan bli beviljad bilstöd även om du har färdtjänst, men det är inte säkert att du blir beviljad (förlängd) färdtjänst om du har fått bilstöd, beroende på om du bor i en knäpp kommun eller ej. Det är svårt detta... Jag förstår din ångest. // A E
Jag haft egen bil (och färdtjänst samtidigt) i många år. Inget snack om saken att jag behöver både och. Som någon sa här, bilen kan gå sönder och behöva åka in på service ett par dagar. Vad gör man då, sitter hemma och tar ledigt från jobb och sånt...? Men jag kommer ihåg att jag fick frågan (det har även hänt en kompis till mig) från färdtjänsten vid något tillfälle: "Du kör även egen bil eller...?". Kommer dock inte ihåg i vilket sammanhang. Jag har varken fått försämrad eller förändrad färdtjänst, den har varit lika dålig alltid!
Jag har också rätt till ledsagare. Förr kunde jag också få ta med en ledsagare på riksfärdtjänst men det får jag inte längre. Nu ska man vara i behov av hjälp som inte tex flygvärdinnan eller annan personal kan ge under själva resan med buss, flyg, tåg eller taxi. Jag klarar mig oftast bra med den hjälp som finns "ombord" + tex ledsagar servic. Problemet är att jag kan komma behöva ha någon med när man väl är på plats.
Jo, men det jag blev av med först och främst var min 50% möjlighet som funkade bra för mej, även om det blev dyrt. Nu får jag bara 4 resor i månaden plus sjukresor. Och alla resor måste förbeställas, en klar försämring. Naturligtvis så väljer jag ju bilen först och främst, det var ju därför som jag tog körkort och sökta bilstöd plus anpassning. Men fortfarande så måste jag ibland välja färdtjänsten eftersom jag ibland har för ont för att köra. Jag har varken rätt till medpassagerare eller ledsaga. Redigerat 2006-06-17 20:15
Ja, men Göteborg slutar aldrig att förvåna mej, den ena idiotiska regeln efter den andra, som förtar förbättringar på ena sidan men gör det sju gånger värre på andra
Inte här heller, jag har bil och körkort men åker till arbetet med färdtjänst eftersom jag inte alltid orkar köra.
Hos oss i "skrämselkommunen" Lund blir man av med färdtjänsten om man har bil + körkort. Vi kan bara ha antingen eller.
Träffade Terne igår (vink vink till dig, hittade dig inte när vi åkte hem) och de skräckhistorier hon berättade om denna kommun gjorde mig direkt illamående. De gör absolut allt de kan för att tvinga alla funktionshindrade att flytta därifrån.
I brukarmanualen till min permo (c500) står det klart och tydligt att man inte ska framföra fordonet under akoholpåverkan. Min permo gör 7,5 km/h. Visst permobilen är ens ben, men ens ben väger inte nästan 130kg + brukarvikt. "Går" man in i någon på fyllan, väger 160kg och halvspringer i 7 km/h, ja, då blir det nog lite skador på en stackars fotgängare, eller cyklist.
Det låter ju inte som någon direkt rolig upplevelse för den som går precis, att få en 160 kg människa som springer in i en :os Men jag håller också med föregående talare om att man skall ha rätten att partajja trots att man sitter i permo, det är ju en medborgelig rättighet tycker jag!! :op. Kanske handlar lite om lite sunt förnuft och kanske inte supa sig totalt underbordet så att man fortfarande har *liiite* omdöme kvar !?
frågat "herr blå" om just fylla & permo vilket de sa att nått sånt finns inge straff/böter för har tillomed frågat när ja va i kungsan "as packad" & hade en polare på häng efter mig till nästa krog
Står oftast i instruktionsböckerna som medföljer elrullstolarna.
http://www.notisum.se/index2.asp?sTemplate=/template/index.asp&iMenuID=331&iMiddleID=285&iParentMenuID=236&iLanguageID=1 Här kan man läsa vad som gäller rullstolstrafik.
Hej! Fick veta från min kurator att det inte finns någon lag/regler som säger att man blir av med färdtjänsten bara för att man har bil/körkort. Det finns tydligen två kammarrättsdomar som har givit brukaren rätt, så det kanske kan vara värt att överklaga om man bor i Lund? Det finns ju tillfällen när man kanske inte är lämpad att köra och då måste ju färdtjänsten finnas.
Det finns väl många funkisar som äter starka mediciner (jag bla.) ibland för att klara vardagen. Jag kan inte påstå att jag skulle vara lämplig som bilförare alla dagar. Ska man då stanna hemma från sitt jobb eller skola bara för att man inte får behålla sin färdtjänst. Tror inte det är hållbart i rätten som sagts tidigare.
det är därför det vore bra med tydliga och otvetydiga regler på området så att både vi ftj. brukare och handläggarna som beslutar om ftj. vet vad som ska gälla... Så att det inte skall vara en geografisk och subjektiv bedömning vem som får färdtjänst och till vilken utsträckning och vilka grunder som beslutet skall vila på! Någon som vet om detta är något som något handikappförbund uppmärksammat? Jag menar, om man går ihop så kan man kanske ha en liten chans att påverka
Det hade ju dessutom blivit förbaskat mycket billigare i slutändan om alla funkisar kunde leva som alla andra med jobb och skolgång och kunnat betala skatt, och så kunde alla krångelbyråkrater gå arbetslösa. Man kan ju inte ens jobba heltid för det tar så otroligt mycket energi att ordna och argumentera om alla små detaljer som bara är självklara för andra, typ är bilen trasig så åker man buss. Vet inte någon ickefunktionshindrad som skulle se det som ett problem, men för oss blir det ett oöverstigligt hinder.
VA!? Det är ju sjukt... o jag som trodde att kollektiv bestraffning var olagligt. Det borde ju ha kunnat gå att vidta åtgärder mot dessa fåtal individer istället för att göra så att vi andra som skulle behöva fri färdtjänst (som en säkerhet och trygghet) får det... Om jag haft den vetskapen hade jag inte tyst o snällt accepterat min färdtjänsttilldelning. Bråka är ju tyvärr det enda som verkar ha någon som helst verkan i vissa fall.
Det så kallade missbruket av färdtjänsten var orsaken till försämringarna i GBG också, bara för att några åkte mer än vad dom ansåg vara nödvändigt. Men inte ifrågasätts lokaltrafiksresnärer på det viset?
Menar du chaufförerna eller kostnaderna som jämfördes per invånare beroende på färdmedl?
På vilket sätt var det chaufförerna själva som drev upp priserna per capita för färdtjänsten gentemot kollektivtrafiken?
Ingen som vill flytta till Lunds kommun och mig (innan jag flyr fältet om 2,5 år). Här kan man ju inte ha både anpassad bil och färdtjänst, vi reser med livet som insats när vi åker buss (och en HO-anmälan ger skärpning i 2 veckor innan allt är som vanligt igen), vi får knappt några hjälpmedel, Lund består till 90% av kullerstenar och 2-3 trappsteg till allt osv. Ni är alla så välkomna.
Detta ämne är aktuellare än någonsin för mig idag! Jag var på bilverkstaden idag och man måste byta ut alla fyra dörrarna på min bil pga av rost. Den är bara 5 år gammal så det går på garantin. *tur i oturen!* MEN. Jag blir utan bil i 12 dagar!! Hur skulle jag då kunna ta mig till jobbet om jag inte hade färdtjänst?? Lånebil är ju inte aktuellt liksom. // A E
Ursäkta mej, men var bilen begagnad när du köpte den för 5 år sedan?
Nej, den var sprillans ny när jag köpte den. Hur så?
Det kan inte vara bra rostskydd på den bilen. Tycker det ska vara rostfritt i minst 10 år. Redigerat 2006-06-19 20:28
Det är nog olika på olika märken tyvärr... Jag hade tidigare en VW Golf från 1993, men sålde den tyvärr o bytte ut mot en Toyota Avensis 2001, som jag köpte för 2 år sen nästan precis. Jag har redan märkt rost på fästen till förarstolen och vid bakluckan... Det är lite tråkigt, speciellt när jag måste ha bilen i 5 år till ... för det lär ju inte bli bättre precis. Se bara till att de fixar bilen ordentligt så att rosten inte återkommer!
Jag undrar om det finns nån sån där jättefärgglad tejp att köpa nånstans, så man kan sätta lite färg på själva metallen på rullen? Sån där med nästan neonfärger ni vet...? För det borde ju vara enklare att piffa upp rullen på det sättet än att skaffa färg - som kanske inte ens fastnar....åsså kan man kanske byta när man tröttnar... *ler*. Tips, någon??
Reflextejp om de finns sån tejp.. vet att Hobbex har raggartejp med flames eller shack rutigt.
biltillbehörsaffärer brukar också ha en del.
Krom-tejp vore pimpigt... Vill du ha permanent färg och välja på oändligt många kulörer ska du lämna in den till en billackerare så fastnar färgen garanterat.
En fråga bara... FÅR MAN lackera om sin rullstol eller permobil o förändra den om man fått "låna" den som hjälpmedel?? Kanske inte en fråga som tillhör tråden, men tycker att den snuddar vid den i alla fall
När jag lämnade in min Panthera (4 år gammal, använd max 2 veckor om man räknar all tid, använder nästan bara elrullen eftersom jag inte satt bra), den var i jättefint skick, hade t.o.m. skyddsplasten kvar här och där, så skulle den skrotas, det är inget att spara sa de, de skänker den till ryssland. Samtidigt fick jag brev om mina nya hjälpmedel där det står att de ska hållas rena och fina och man får inte förstöra dem, tramsigt enligt mig. Det mesta blir ju ändå skrot när man lämnar in dem så varför skulle man inte få fixa till dem.
Ingen aning men det är som du säger offtopic. Har ni permo kan det gå att få köpa nya egna kåpor och måla om sen spara "orginal". Sen kan man gjuta av orginal och göra egna kåpor. Lackerar man om pantheran i rosa går det ju alltid att lackera om den när den ska tillbaka till HMC och den kommer se ny ut Jag har en svart och den färgen gillar jag, men nog kul med lite airbrush på chassiet. Förklara för AT att hjälpmedlet ska vara personligt, spegla din personlighet och passa med din stil.
permo med flames hehe eller varför inte volvos laserblå
Du kan be någon duktigt person på glasfiber att gjuta av kåporna sen kan du göra hur många som helst i kolfiber eller kanske armidfiber som är gul/svart istället för kolfiberns grå/svarta mönster.
Bor i Karlstad så i Göteborg vet jag inget Vågar man prova själv så finns det en bra handbok på internet http://www.bilforumet.net/showthread.php?t=83474 Dock bör man öva en hel del innan så inte orginal blir förstörda det är starka ämnen som även kan börja brinna om man lägger för många lager. Så det bästa är att be någon erfaren att göra jobbet. Finns kanske någon snäll garagemekare i gtb på div. bilforum som kan göra det. Jag har tänkt att gjuta av mina sidoskydd på pantheran och sedan göra nya i Kolfiber. Men först måste jag få dom av HMC!
Köpte sånna där skyltar som alla har till barnvagnarna nuförtiden. Ska sätta den under stolen, blir lite roligare i alla fall. På min står det "liten men tuff"
Bra olika typer av applikationstejp finns i fiskeredskapsaffärer! Biltema butikerna har stylingtejp som nämnt ovan. Billackerare gör motivarbeten förutom dekorationsmålare båda yrkesgrupperna arbetar med brandtåliga färger för offentlig inredning. Vanliga bilsprayer blir bra med ett par lager klarlack som ökar tåligheten för gatsmutts o salt. har själv blå hjul till ett blått chassie. J
Såg en motivmålad på bilmässan i Jönköping, vit/rosa med dödskallar, var så jäkla fräck, men troligen är det inte tillåtet, fast man måste ju kunna spruta tillbaka tråkig rödfärg, eller?
Var på stan för en stund sedan och då gick jag förbi en lampaffär och utanför stod det en promenadscooter (märket hette så). Jag trodde först att det var någon som var inne i affären som var tvungen att lämna den utanför pga utrymmet men då ser jag en lapp i korgen att man kan köpa den kontant för 14990 kr eller betala av 500 kr i månaden ( nu kommer jag inte ihåg vad det var för räntesats). Den var silverfärgad och faktiskt riktigt fin . Har aldrig sett att en vanlig affär säljer detta förut.
ja det var exakt den jag menade
Då kanske man snart kan räkna med att priserna sänks. Jag hade en el-moppe förut men då jag fick min ATC (allterrängcart) fick jag lämna tillbaka den. De uppfyller ju lite olika behov så det hade varit bra att haft en el-moppe också. fast jag väntar lite till så kanske priserna sjunker.
jag har oxå haft en el-moppe men när jag tog körkort och köpte bil tvingades jag lämna tillbaka den.
Här i Värmland så ska man ha kört minst 15tim för att få behålla en el-moppe/permo/fyrhjuling/ATC. Jag hade en tekniker här idag för att av läsa min ATC;s tim och jag har kört 64 tim och gjort den sörvice som jag måste på maskinen. Nog är det knepigt att de har samma antal timmar på en ATC som på en el-moppe. ATC;n är reg som motorcykel och borde självklart ha fler antal körda timmar än 15 om året.
Detta är något som kommer att öka runt om i samhället. I framtiden kommer hjälpmedel troligtvis att säljas i helt vanliga stormarknader(referens tidskriften Arbetsterapeuten nr 4/06), något som gör att jämstäldheten ökar, då menar jag inte först och främst mellan man och kvinna utan mellan frisk och funktionshindrad/sjuk/gammal. Jag tror att det med hjälpmedelsförskrivning och gratis hjälpmedel tillhör det förgångna. Människor använder numera ungefär de samma beloppen på nya bilar, TV-apparater, lyxvaror mm utan att blinka, varför ska hjälpmedel till en så stor grupp människor som behöver en rollator eller som i detta fallet en promenadscooter få en sån gratis. Bor man på landet får man ju inte en halv bil, en cykel osv bara sådär även om man skulle känna sig handikappad för att man inte kan ta sig den halva milen det är till affären gåendes. Det är ju redan vanligt med privat köp och tendenserna bara ökar (källan till detta uttalande är muntlig info från Panthera och Otto Bock under hösten 05). Jag tittade själv på den där promenadscootern utanför min lokala elaffär, men tyckte att jag i så fall kunde lägga ner 5000 kr mer på en ordentlig manuell rullstol som jag kan använda i högre utsträckning.
Risken med att kunna köpa såna stora hjälpmedel i affärerna är väl i så fall att det ska missbrukas...tror jag... Att folk tänker att "Ha! Nu har jag en rullstol, nu kan jag lätt fixa ett handikapparkeringstillstånd också!". Bara som exempel....
Det går redan nu hur lätt som helst att köpa såna hjälpmedel via postorder ex.vis http://www.varsam.se, va skulle det i så fall vara för skillnad med att kunna köpa dem i vanliga affärer. Om hjälpmedel säljs i vanliga affärer blir de troligen också mer accepterade bland allmänheten, det tror i alla fall jag.
För inte alltför många år sedan var allt som var hjälpmedel gratis, man fick helt enkelt de saker man behövde. Man fick t.o.m. ta hem en hög olika och prova ut vilka bestick eller osthyvlar eller knivar osv. som var bäst för ens behov. Nackdelen med detta var att vanliga ställen inte brydde sig om design för människor med dåliga händer utan att de för den sakens skull räknades som funktionshindrade, idag hittar man därför mycket bra grejor till alla på IKEA, Claes Ohlsson och sådana ställen. Problemet blir att de som verkligen behöver många sådana specialsaker får betala hutlösa priser eftersom det bara finns på ställen som Varsam . Så om det blir mer vanligt i vanliga affärer så kommer priserna att gå ner och det är positivt, nackdelen är att kommuner och landsting kan dra ner mer på det som är hjälpmedel ännu mer. Rullstolar, rullatorer och allt sådant måste alltid vara gratis för de som behöver annars kommer vi att få ännu större klasskillnader än vad vi redan har. Så för mig är det både bra och dåligt att det blir en större marknad, samtidigt tycker jag att även de som har slitna handleder lätt ska kunna få tag på en kniv som fungerar vilket i sin tur gör at människor över lag inte ser hjälpmedel som något konstigt som bara funkisar använder.
man ska ju inte behöva betala hjälpmedel som man inte hade behövt använda om det inte vore för funktionshindret. Att man kan köpa en osthyvel med tex tjockare skaft i stället för en annan osthyvel är väl en sak men en rullstol? Nä det ska man få som betalt hjälpmedel.
Köpte en till mottagare idag. Så lilla bordsfläkten får en egen starta och stäng av strömmen... Golvfläkten har egen fjärr, där man kan ändra och snurra etc. Köpte även en snygg pappkartong att ha alla fjärrkontroller, telefon etc i. Det var ett set om tre. Så en ska jag använda till väggar i en annan.
Idag har jag hämtat min nya fina Panthera som blidde blå istället för svart av någon oförklarlig anledning men fin ändå, enhandsbroms (tack så mycket, äntligen slipper jag knäcka vänstran) högre och bättre rygg, fotplattor som byggs ut så jag inte får ont i foten (tack igen) och Roho dyna så jag inte får ont i rumpan. Dessutom en griptång (den gamla är död) och så ska jag få prova ut snurrgrej att vända sig på. Vilken otroligt trevlig AT jag fått här, hon föreslog att jag skulle prova olika modeller för att känna vad som passade mig bäst. I morgon ska jag till landstingets at, hon har hand om e-motien hjul, och hon blev jag sur på redan i telefon så det började ju bra. Håll tummarna nu..
KarinSch - jag håller alla tummar jag kan! Du verkar ha haft tur med din arbetsterapeut - grattis! Jag irriterar mig på att min rullstol är helsvart. Skulle mycket hellre ha en helvit, så att det inte blev så varmt. Eller åtminstone en ljus färg. För mig verkar det helkorkat att göra en rullstol helt i svart!
Men helsvart är snyggare Yes, jag är designnörd och inte alls praktisk
jag kommer att sakna min snygga lila stol när jag kommer att få en ny. Lila är ju en ganska ovanlig färg på vuxenrullar. Fast en silvrig U2 Light är inte heller fel för min del. Hoppas bara att jag får en sån. AT´n kommer nämligen imorgon och då ska jag tjata hehe.
Nya U2an är helt klart snygg men jag gillar Küschall airlite bättre. Den har många fler inställningsmöjligheter än panthera och så finns dom i lila om man vill ha (själv har jag en svart). Ja där ser man... nu var jag visst lite praktisk ändå
Var ju därför jag vill ha en svart, mycket tjusigare.
Konstigt folk, AT alltså. Kom kl. 9.00, lämnade rummet kl. 9.04. Det hon ville var veta mitt nanm, person nr, telefon nr och varför jag ville ha e-motion. Sen sa hon då skickar jag ordinationen till Helsingborg och så får du prova ut den där. Klart.., två trevliga och bra AT på mindre än än vecka, ska kanske köpa en lott. Tack alla tumhållare och jag är så glad, så glad, så glad.
Jag hade nog behövt några av alla tumhållarna. Min AT sa nämligen åt mig nu i förmiddags att jag inte skulle räkna med att få en U2 light, att jag fick ta vad jag ev. kunde få i framtiden även om jag läste på AT-programmet och därför är tvungen att ha något som är användbart i alla situationer inkl trappor. Ramp, borttagna trösklar och det med mitt fullständigt otillgängliga badrum skakade hon bara på huvudet åt och erbjöd mig ett gångstativ (men hallå - jag kan inte ens stötta på benen). Allt som inte var akut ska jag få inom en vecka, men de sakerna jag behövde hjälp med får jag vänta i all evighet på. Kommentaren jag fick vad gällde rullen var att jag som AT-student borde veta att kommunerna hade olika upphandlingsavtal och att jag därför får nöja mig med vad jag får och att man inte kan ta hänsyn. Blir det en av alla dem som väger 3,5 kg för mycket får jag väl fortfarande spara eller hoppas på att snubbla över en vinstlott.
Küschall-stolarna väger också för mycket, den är tungkörd jämfört med U2 light, dessutom behövs inställningsmöjligheterna främst när den ska byta ägare. Hade jag fått välja utifrån hela den nordiska marknaden skulle jag föredra Wolturnus 5 som tyvärr inte säljs i Sverige.
Lisa-Lo - jag kan inte heller påstå att jag är särskilt praktiskt lagd, om man med "praktisk" menar "händig". Däremot brukar jag kunna klura ut lösningar på saker och ting. Och jag är nog så långt ifrån "designnörd" man kan komma! Bara det fungerar bra så får det se ut hur det vill...
Detta hör kanske inte till RH som det talas för mycket av här, men för de mer psykiska funktionshindren. Hur fungerar visuella scheman för familjen med yngre barn med AD/HD eller liknande? Jag vet att det ska vara praktiskt, men hur funkar det i praktiken? Samma gäller ett belöningssystem för samma grupp av barn. Håller de överenskomelser bättre? lär de sig av belöningssytemet? Och framför allt kan man hitta ett förtryckt schema elelr ett pedagogsikt utformat belöningssystem som typ en orm som man ska klistra guldstjärnor på. motivering till ämnes kateori: eftersom att både schema och belöningsystem är två starka hjälpmedel för dessa barn och ungdomar så klassar jag det som att det skulle vara i den här kategorin av forum. vill endast ha svar från familjer som har provat dessa system eller annan utbildad behörig personal och kan svara här på forumet elelr på macco.st "at" gmail.com.
Ni glömmer att det enbart finns ett ex av den i Sverige och det är inte till för såna "muppar" som vi, utan för bättre folk, typ Claes Hultling som antingen får den i sponsor-gåva eller har flis(=pengar) nog att betala för den själv! Observera vänligen ironin i tråden..... Redigerat 2006-06-08 21:59
Jag vet att jag har sett bilder på den moppen någonstans på nätet, före artikeln med Dr.Hultling. Det var någon äldre tetra som hade en sådan moppe, så det måste finnas fler.
Har inte alla råd att köpa en? *chockad* Undrar vad den hade i aftonbladet att göra alls, vad är nyhetsvärdet? Bra med konsumentupplysning - men i aftonbladet???
Va köpa tror ni inte att han har bett snällt och fått den förskriven av sin arbetsterapeut?!!!!!!! Med tanke på att mannen gjort även bra saker för individer med funktionshinder så kan jag inte tänka mig att han skulle göra reklam för något som inte alla kan få som hjälpmedel (ironiskt indignerad, hittade ingen sådan smiley) Stefan
Oj, det har jag. Fast jag fattade inte riktigt vem han var då, så jag behandlade honom som vanligt folk, det var kanske helt fel!!!
Oj, klumpigt av mig att inte förklara men ATC= allterrängcart http://www.woodstar.se Många kallar den för frihetsmaskin och det är väl ett passande namn när man far fram i naturen eller på vägarna för den är reg som motorcykel. Jag har dispans för att köra i naturen vilket annars är olagligt.
nja... ATC: Mina nackdelar: - ska från rullstol till ATC Mina Fördelar: + Den funerar nästan överallt Hultvarianten: Mina nackdelar:- dyr, stadsmodell, ser lite muppig ut Mina fördelar: + Man sitter kvar i rullstolen, skydd mot stänk på marken från vatten pölar...
Sen har vi ju en nackdel med dem båda. Chansen att de blir stulna om man inte har dem i ett garage är ganska stor. Och hur ska vi som inte har något garage, men bara hyreshus förvara dessa hjälpmedel? Allt riskerar ju att bli stulet om man inte sitter i det just då. Undrar förresten när ligor börjar putta folk ur rullstolar för att sälja stolarna på svarta marknaden
Terinon skrev: ""Sen har vi ju en nackdel med dem båda. Chansen att de blir stulna om man inte har dem i ett garage är ganska stor. Och hur ska vi som inte har något garage, men bara hyreshus förvara dessa hjälpmedel? Allt riskerar ju att bli stulet om man inte sitter i det just då. Undrar förresten när ligor börjar putta folk ur rullstolar för att sälja stolarna på svarta marknaden"" ---------------- Man kan lösa garagefrågan via bostadsanpassning. Jag bor i hyreshus, en radhuslägenhet och det var inga problem Det finns även de som har fått garage utanför sitt "flerbostadshyreshus". Kolla mina dagboksanteckningar, garage och garage 1. Redigerat 2006-06-12 13:22
Läcker, skulle jag kunna tänka mig en, men man får väl inte både sådan och vanlig elrulle, kan jag tänka mig.
© Copyright 1999-2025 Funktionshinder.se Läs Fh:s regler | Kontakta Administratörerna för Fh | Om cookies på Fh