Funktionshinder.se logotyp.
Klicka för att komma till startsidan!
Anpassa utseendet på Funktionshinder.se. Fråga Fh:s panel. Se de senast publicerade texterna indelade i olika kategorier. Till forumet. Se de senaste medlemstexterna och information från administratörerna. Klottra på planket. Sök på Funktionshinder.se efter texter, medlemmar, länkar eller foruminlägg. Länkarkiv - Sök efter länkar till andra sajter.
Sponsra Funktionshinder.se. Kontakta oss som driver Funktionshinder.se. Hjälp / Vanliga frågor. Prylshoppen. utfyllnadsbild
 
fh sponsorer Besök Atlas Assistans AB Besök Intressegruppen för Assistansberättigade (IfA) Besök Livihop ledig sponsorplats
 
Funktionshinderrelaterat
Hjälpmedel (7719 inlägg)

Hoppa till första nya inlägget!

Skriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: At behandlar mig som skit...
Av: Speedgirlgirl 2007-10-12 Kl 09:09
huvudinlägg

Pratat med min at idag. Och min nya rullstol Invacare Rea Spirea 2 kommer hem till mig på tisdag och så ska hon hjälpa mig att ställa in den om hon har tid och lust. Frågade henne idag om de var så att när utredningen var klar och läkarna inte kunde göra något om jag kunde få en annan stol då. Så sa hon att vi fick diskutera de då och att de typ inte var troligt eftersom dom jag sina lagar.
Berättade för henne att ena fotplattan blir lös ibland och man måste skruva åt en skruv ibland och de kunde hon inte förstå hur de kunde bli så. Sen frågade hon mig om jag kunde köra stolen själv som kommer på tisdag eftersom jag har ryggproblem. Och ja sa att de kan jag men inte över kanter och så men de beror ju på stolen inte på mig. Hon sa även att hon tror att läkarna kan göra mig helt bra igen och då sa jag till henne att de är inte så troligt att man kan få tillbaka känseln.
Rörlighet kanske går men inte känsel. Tror hon sa så att hon slipper hjälpa mig. Verkar som Rehab Väst bara kan ta hand om pensionärer och ej unga aktiva med problem. Känner verkligen att hon är fel person att hjälpa mig eftersom hon inte förstår mina behov. Men de verkar inte finnas några andra at heller för den delen.

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: At behandlar mig som skit...
Av: Berghman 2007-10-12 Kl 12:33
 

verkar ju solklart att du behöver en bra aktivstol som du orkar köra själv. Man kan ju inte sitta och vänta på att eventuellt bli "botad". Fast landstingen skulle väl spara miljarder om de sa åt alla att bli friska Arg smiley .

Jag undrar också vad man som brukare kan göra om man får en dålig AT. Kan man byta eller är man helt rättslös?


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: At behandlar mig som skit...
Av: DodeN 2007-10-12 Kl 12:57
 

åh... jadu, jag går hos Rehab Öst, undrar om rehab norr och syd är lika dåliga.

Sitter ju i en liknande situation själv, jag lyckades byta AT, eller jag ringde och var förberedd på att få fajtas för att byta men det gick av sig själv. Nu visade sig att den nya inte var bättre, eller jo han var bättre men kunde inget göra mer än att berätta villka regler som gäller. För hjälpa till gick inte. Jag får återkomma när jag har diagnos där läkaren klart och tydligt skrivit vad jag ska ha för hjälpmedel och träning.

Jag har som mål just nu att ta reda på vad som egentligen gäller. Har som Speedgirlgirl kontaktat brukarstöd som tyckte det lät helt otroligt. Det jag fått ut som dyna ansåg han inte var något alls, precis som jag och dyntillverkarna jag träffade på mässan i gbg.

När han återkommer med svar så tänker jag gå vidare, ska kontakta chefen på stället och lite andra folk, för såhär kan det inte vara tillåtet. Jag är egentligen också i behov av en rullstol, den jag har köpt var för rullstolsidrott och jag har tagit av cambern och satt på handtag mm. men den är lite för liten att sitta i varje dag flera timmar, speciellt nu när det är kallt och man måste ha mycket kläder på sig. Tryck från sidoskydd är aningen obra när man har nedsatt känsel och lätt för att få märken, kollar hela tiden när jag suttit så det inte blir fler märken och att känseln kommer tillbaka så som dem var innan.

Händer det inget i dem kontakterna så har jag en fundering på att gå till tidningen. Lokaltidningen älskar sånt här, ok att jag kanske hänger ut mig, men har ändå inga planer på att bo kvar här så länge till.

Det kan inte vara rätt att man måste ta paus i hela sitt liv. Hur ska man kunna jobba och försörja sig när man inte får hjälp alls?

vem vet, med träning så kanske jag orkar mycket mer än idag... villket jag tror, med rätt hjälpmedel så kanske jag kan spara på krafterna och orka jobba. det måste vara det mest ekonomiska för alla i längden, istället för att ha sådana som jag och Speedgirlgirl "gåendes" hemma och bara bli sämre.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: At behandlar mig som skit...
Av: Speedgirlgirl 2007-10-12 Kl 13:09
 

Rehab väst som jag tillhör har flera at men alla verkar lika dåliga. Har träffa två av dom nämligen. Så byta är inte så stor mening med....


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: At behandlar mig som skit...
Av: DodeN 2007-12-18 Kl 13:11
 

Nu är jag också fly förbannad på rehab här i landstinget.

SAmbon hade besök förra veckan av en AT, vi pratade kramplarm då han har grandmal anfall. AT:n tyckte det var jättebra att vi kollat själva och visste vad vi ville ha. Ett fallarm, som larmar om han blir liggandes, samt ett i sängen som kan larma vidare till telefon. Oftast min, så jag kan vara ute och få larm om han krampar. Det är jätteviktigt för att han ska våga vara hemma själv. Han faller ofta och blir liggandes på golvet vid anfall, eller är så snurrig att han inte vet vart han är. Nu måste jag vara hemma hela tiden, eller max 1 timme. Har på mobilen vart jag än är och ringer hem för att kolla att allt är ok.

Har hittat honom flera gånger liggandes med stukade handleder osv.

Vi pratade även rullstol eftersom han har en störning i sin högersida och har svårt att gå emellanåt. Han har käpp men orkar inte gå med den många 100m. Och absolut inte dem dagar han haft anfall, då har han ingen ork alls att gå.

Även detta tyckte ATn var en bra idee... tills hon ringde hjälpmedelskonsulterna eller vad det är förnågra.

idag när jag kom hem och dem hade haft möte så fick han tillsvar att någon panthera eller liknande blir det inte. Han har idag en egenköpt pantera standard, som tyvärr är minst 1 storlek förliten, men som han ändå använder till och från bilen och om vi måste på läkarbesök mm. saker man måste även om han haft anfall på natten.

Han får en rea stol utskriven... "den väger ungefär lika mycket som en panthera" fick han tillsvar... den väger 16KG! Jag har ingen aning om hur han ska kunna köra den själv, armstöd är det också, och fotplattor.

Jag vet inte hur JAG ska orka knuffa honom i den, jag är själv sjuk och har svårt att gå, när han har sin pantera så kan jag knuffa och stödja mig mot hans stol. Men en Rea eller liknande är ju jättetunga att köra. Han väger en hel del själv också.

Dem säger att man måste börja där och sen gå uppåt... varför kan man då inte se på den han har sedan ett år då? Bara för att den är egenköpt, jag har hållt på med stolar och meckat och sånt sedan 15 år tillbaka, jag vet vad min sambo behöver... och gå från en panthera till en 16kg rea är inte rätt svar.

Något larm blir det inte heller... för sådana som kopplas vidare via telefon har dem inte här. Men det är godkännt av hjälpmedelsinstitutet och ett av bolagen var på alla dem mässor som varit och jag har snackat med dem och det är precis vad vi behöver.

Han kan få ett larm som larmar i lägehenten, fallarm hade dem inte heller.

Jag blir så förbannad att jag har inte ord till det. Jag måste vara stressad och inte kunna sova. Varje ljud som sker på natten vaknar jag av. Jag lyssnar på varje ljud som är på natten, är han inte i sovrumet med mig så sover jag knappt alls. Jag lyssnar om han har ramlat, om han krampar osv.

Jag kan inte åka någonstans utan att ringa stup i ett, eller så ringer han. Speciellt dem gånger han är trött eller sjuk, då kommer anfallen som ett brev på posten, flera/dag.

Så nu har jag tröttnat totalt. Antingen får dem skaffa larm åt oss eller så får dem anställa en assistent. För jag orkar inte mer nu. Jag vill plugga i vår men sålänge det är såhär så kan jag inte det. Provade för ett år sedan, men dem dagar han hade anfall så kunde jag inte lämna honom.

Har han larm så kan vi koppla det till tex. hans mor när jag är borta, och dela på ansvaret. Jag har jour 24Timmar/dygn utan lön eller semester. Nu ger jag snart upp.

Fattar dem inte att det kostar mer att hålla på och dumma sig, än att ordna hjälpmedel. Han kan inte jobba för han är inte säker i sina anfall och ens vågar vara hemma själv. Nu när läkare och kurator satsar för att hjälpa honom så bråkar arbetsterapeuterna. Jag skäms över att vilja plugga till det.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: At behandlar mig som skit...
Av: Sunshine 2007-12-18 Kl 14:03
 

Jag tycker det borde gå att anmäla dom nånstans?


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: At behandlar mig som skit...
Av: DodeN 2007-12-18 Kl 15:29
 

jo, frågan är bara vart... socialstyrelsen ger ju inget, har provat i andra ärenden och dem håller läkare mm. bakom ryggen.

Ska sätta mig och skriva ett långt brev till arbetsterapeuten med massa argument och se om det kan hjälpa.

Rullstolsfrågan får vi väl göra som dem vill och prova någon vecka och sen säga allt som är fel... Men larm är prio ett, ska ta kontakt med sambons läkare och se om hon kan hjälpa till.

Förstår inte vad man vill uppnå, arbetsterapeuten talade själv om att han ska bli aktiv och komma ut och göra saker istället för att sitta hemma som nu. Och att det var viktigt att han vågar vara hemma själv, är ju därför han ska få spisvakt, så han vågar laga mat trots risken för anfall. Hon sa själv att det är viktigt att jag får vila emellanåt, att man kan koppla larmet till någon annan så jag inte behöver tänka på att vara tillgänglig 24/7.

Så vänder allt direkt när hon pratat med konsulterna eller vad dem nu är.

Ett argument till att han kan ha rea-solen var att han ska ändå bara använda den ute så då behövs ingen lätt stol O_o

Tänkte låta henne prova min U2 och sen den hon beställt när hon kommer med stolen och sen säga om det är någon skillnad dem där 8kg... Hur kan man jobba som arbetsterapeut och tycka att 8kg och 16kg är ungefär samma.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: At behandlar mig som skit...
Av: Atetos74 2007-12-18 Kl 16:37
 

Usch....Ni har det värre än mig. Går ej att jämföra. Men plötslig gick de med att låta mig prova olika dynor samt den JAY-dyna som jag hade begrt att få testa. DET ÄR ANT ATT DE BARA PLÖTSLIG HÖRDE AV SIFG O ERKÄNDE ATT MIN NUVARANDE DYNA R JÄTTEDÅLIG. Efter 2 årrs kamp. Har nu lånat hem en dyna vilken skillnad nu ingen smärta på flera timmar mot innan efter 30 min. Väntar nu på att fåå testa JAY-´dynan. Frågan är varför ska vi krämpa......o sen plötslig visade det att de har erkäntatt de gjort fel. Blir less på det. Vi har ju vårt liv o annat att tänka oppå än det med hjälpmedel.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: At behandlar mig som skit...
Av: KarinSch 2007-12-18 Kl 17:55
 

At är ett släkte för sig själv, en av våra medlemmar fick en säng som först de som levererade monterade fel och sen godkände AT det och tyckte dt var jättebra, assistenterna kom på att sidoskydden satt fel, brukaren fick huvudet och armen och axeln i kläm, samt hade en manick över huvudet som han slog sig på. När de påtalade detta för AT sa hon "Hoppsan, det kan ju inte vara rätt".
Lycka till alla ni som slåss med dessa okunniga och oproffsiga människor.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: At behandlar mig som skit...
Av: Sunshine 2007-12-18 Kl 19:21
 

KarinSch skrev:
At är ett släkte för sig själv, en av våra medlemmar fick en säng som först de som levererade monterade fel och sen godkände AT det och tyckte dt var jättebra, assistenterna kom på att sidoskydden satt fel, brukaren fick huvudet och armen och axeln i kläm, samt hade en manick över huvudet som han slog sig på. När de påtalade detta för AT sa hon "Hoppsan, det kan ju inte vara rätt".
Lycka till alla ni som slåss med dessa okunniga och oproffsiga människor.


Jo, men du får hålla med om att dom på ett proffsigt sätt visar och förnekar sin okunnighet och ohörsamhetBlinkande smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: At behandlar mig som skit...
Av: Incendium 2007-12-19 Kl 09:50
 

Oj, jag har verkligen haft tur med mina nya. Min gamla tyckte inte att jag behövde rullstolen jag redan har, därför att jag har så svårt att köra den själv, och då var den ju onödig.
Min nya reagerade direkt och tyckte att jag borde få en lättare (har en etac cross, ungefär som alla andra i det området där jag bor) istället, en jag kunde köra själv.
Det är synd att det är så stor skillnad mellan AT och AT, och landsting och landsting.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: At behandlar mig som skit...
Av: DodeN 2007-12-21 Kl 11:20
 

Ibland går det så snabbt att man inte hänger med. Jag skulle sätta mig och skriva ett mail till arbetsterapeuten om varför det är korkat att beställa en 16kg rullstol till sambon, hann inte ens göra det. För igår ringde hon och hade funderat och pratat med sina kollegor som ansåg att man kan utesluta mindre aktiva stolar utan att beställa hem och prova. Så nu ska han få tid för utprovning av U2 eller S2 istället. Så skönt att vi slapp bråka om det.

Nu är det bara larmet kvar, men det kan hon inte skriva ut så jag måste hitta någon som kan göra specialutskrivningar. Ska ta kontakt med sambons läkare om det.

Skönt när nyutexade visar sig tänka själva och vågar fråga andra och inte följa det som står i reglerna slaviskt.

Nu ska jag försöka få remiss till dessa arbetsterapeuter också, för dem verkar ha lite mer verklighetsuppfattning än dem på rehab där jag får vara.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: At behandlar mig som skit...
Av: DodeN 2008-01-25 Kl 10:16
 

Då var det dax för ännu ett kapitel i historien om våra At.

Sist jag hade kontakt med dem i oktober fick jag svar att jag inte får något förrens jag har läkarintyg på exakt vad det är jag behöver alternativt en diagnos.

Jakten på diagnos går vidare, men neurofys har 5 månaders väntetid nu... har avverkat typ 3. Hörde av mig till neurologen men fick svar att han blandar sig inte i alls, inget intyg ingen sjukskrivning. Han tycker jag ska gå så mycket som möjligt.

Ringde rehab och berättade detta nu, samt att jag fortfarande inte kan sitta på en vanlig dyna. Får grymt ont och massa problem med spasmer när jag sitter på badbrädan och duschar. Hur ska jag då kunna sitta i stolen någon längre tid.

Snorkigt kommenterade hon. "ja, men det är ju förståligt. Du går ju hos en privatneurolog och dem går inte sånt" Blev skitarg, dem har vetat hela tiden att det är en privat jag går hos. Som jag har blivit remitterat till från neuro på sjukhuset och vårdcentralen. Är väl inte mitt fel att han avlastar sjukhuset?

Sen började turerna igen vart jag fått stolen ifrån, vad det är för dyna jag har. Vad det är förnågon jag lånat och provat av en vän. Varilite hade hon aldrig hört talas om. men kom fram till att dem säkert inte har den i sortimentet därför visste hon inte. FFS! det finns ju liknande dynor, allt är bättre än den 10år gamla stenhårda panthera standardynan jag har.

Försökte få fram att min stol börjar falla i bitar, sisten håller på att gå sönder, ena länkhjulet är snart av, jag har inga tippskydd så jag har fallit ett par gånger osv. Det ville dem inte lyssna på. För hon måste kolla med sina kollegor och prata. Och dem har ändå inget sånt hemma utan kanske måste rådfråga hjälpmedelscentrum...

*suck* Tog upp att jag träffade en sjukgymnast där, så hon gick från att hon skulle rådfråga kollegor till att hon skulle snacka med han. Hoppas hon gör det för min Sg är kanon. Han vågar nog stå upp mot dem och bråka lite åt mig. Han har sett hur dåligt jag går. Har tom. träningsförbud nu för att jag inte återhämtar mig efter varje pass. Så istället för en veckas paus blev det 3.

Då kan man väl knappast säga att jag ska gå jämt. Jo, AT:n frågade hur jag gick nu om jag höll i något. Sa som det var att hemma håller jag i väggar eller folk, ute går jag inte alls. Eller håller i rullstolen om det är kort sträcka.

Blir så trött på allt det här. Kändes som om jag var i polisförhör och var tvungen att försvara mig hela tiden.

Får se om det händer något nu. Pajar min stol så är jag totalt isolerad, kanske kan gå till kiosken 200m härifrån om det kniper ... Varför ser dem inte sånt?


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: At behandlar mig som skit...
Av: DodeN 2008-02-13 Kl 21:18
 

snart 3 veckor och fortfarande har dem inte hör av sig. Blir så fruktansvärt förbannad. Dem skiter helt enkelt i mig, vet inte vad jag ska göra. Chefen för stället har vi varit i kontakt med och hon lovade att kolla på ärendet men hörde aldrig av sig, och när mitt ombud mailade henne det jag hade skrivit om hur jag har blivit behandlad eller inte behandlad så svarade hon inte. Hon svarar inte när mitt ombud har ringt och jagat henne, inte ens när vi lämnat meddelande på svararen.

Någon som har aning om hur man ska gå vidare? Om chefen för stället inte gör det dem ska vem ska jag då vända mig till?

Har kollat lite mer på stol att ha vid dusch istället för den badbrädan jag har, vill inte falla igen och skada mig mer. Men min AT bryr sig inte om det. Jag har i mail förra veckan upplyst dem att jag inte är säker med badbrädan längre. Och fick svar att dem ska höra av sig så fort så möjligt via telefon. Hur länge ska man låta det ta?

Neurologen skriver inte remiss till neurorehab, annars är dem trevliga att ha att göra med.

Bröt ihop totalt idag för jag orkar inte bråka mer om hjälpmedel, samtidigt som jag är så rädd att skada mig mer. Tycker det räcker med en stukad tumme och massa blåmärken osv. Väntar på att något allvarligare ska hända...


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans toppSkriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Väntetid på hjälpmedel?
Av: BeautyWithin 2007-10-11 Kl 00:09
huvudinlägg

Hej, på fredag kommer två AT hem till mig med lite efterlängtade hjälpmedel, en Roho Quadro Select högprofil tryckavlastande sittdyna Hjärta , ett svankstöd samt ett elryggstöd till sängen.
Jag väntar på att distriktssköteskan ska beställa tryckavlastande madrass, sjukgymnast en TENS samt AT ska kolla om elarbetsstol.
Hur lång väntetid är rimligt för att vänta på hjälpmedel?

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Väntetid på hjälpmedel?
Av: Incendium 2007-10-11 Kl 00:18
 

Det beror ju mycket på vilket hjälpmedel du skall få, och vilket behov du har av specialanpassningar.
Toahöjningar och badbrädor, etc har jag alltid fått direkt samma dag, medan en elrullstol med vissa specialombyggnationer har tagit ganska precis två månader att få levererad då det krävdes en nybeställning då inga gamla stolar fanns i lager, och att ombyggnaden av den även tagit sin lilla tid.
Om hjälpmedlet finns i centrallagret eller om det behövs beställas ett helt nytt från leverantören avgör också en hel del.

Redigerat 2007-10-11 00:20


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Väntetid på hjälpmedel?
Av: BeautyWithin 2007-10-11 Kl 01:13
 

Tack för svaret! Jag tänkte främst på tryckavlastande madrass och arbetsstolen. Om det inte finns på centrallagret utan måste beställas hos leverantör dock utan specvialinställnigar odyl pratar vi veckor eller månader?
Jag har lagt önskemål om en Roho Dry Floatation madrass. Har trycksår..


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans toppSkriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Fritt val!
Av: Ninnie 2007-10-09 Kl 20:48
huvudinlägg

Äntligen en klargörande artikel. Vad tror/tycker ni om denna valmöjlighet?

Läs hela artikeln på Föräldrakrafts hemsida!
http://www.foraldrakraft.se/index.php?option=com_c
ontent&task=view&id=268&Itemid=36


"Hur kommer Fritt Val att gå till i praktiken?
- Om man har rätt till en rullstol så kommer man att få en rekvisition med ett maxbelopp, sedan kan man gå och välja sin rullstol var som helst. Samma valfrihet blir det när det gäller utprovning och anpassning. Däremot är det inte tänkt att regelverket ska ändras eller att det ska bli dyrare för landstingen."

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Fritt val!
Av: Berghman 2007-10-09 Kl 21:51
 

Tycker det låter ganska bra. Är samtidigt inte så missnöjd med hur det fungerar idag.

Bara de inte sätter ett för lågt maxbelopp så man tvingas betala själv eller nöja sig med en sämre stol idag. det värsta som kan hända är om politikerna sänker maxbeloppet för att spara pengar.

Redigerat 2007-10-09 21:55


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Fritt val!
Av: Ninnie 2007-10-09 Kl 21:59
 

Jag funderar på vem som ska ha ansvaret att hjälpa de som inte "är kapabla" att välja. Eller som inte har kunskap, tid och ork att kolla runt. Och folk som inte klarar att stå emot alla säljartyper på de olika företagen...


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Fritt val!
Av: Sunshine 2007-10-09 Kl 22:11
 

Det verkar ju gälla fritidshjälpmedel för barn i huvudsak, så då får vi hoppas att dom har pålästa föräldrar.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Fritt val!
Av: Ninnie 2007-10-09 Kl 22:17
 

Sunshine skrev:
Det verkar ju gälla fritidshjälpmedel för barn i huvudsak, så då får vi hoppas att dom har pålästa föräldrar.


Som om inte föräldrar till barn med fh inte redan ofta är överbelastade... Osäker smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Fritt val!
Av: Sunshine 2007-10-09 Kl 22:23
 

Det påstod jag inte att dom inte är, men just därför får man hoppas att dom har starka, pålästa och drivna föräldrar.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Fritt val!
Av: Errkki 2007-10-10 Kl 11:41
 

Ninnie skrev:
Äntligen en klargörande artikel. Vad tror/tycker ni om denna valmöjlighet?


Jag råkade vara med vid ett möte där regionspolitikerna i Västra Götaland diskuterade detta. De var sugna på att veta på vad vi "slutkonsumenter" tyckte om idén.

Det som låter så enkelt är trots allt ganska komplext. Vad gör man om en diabetiker väljer att köpa en dålig, men billig, blodsockermätare? Om blodsockermätaren orsakar att man inte kan hantera sin diabetes - ska man då skylla på använaren (som varit snål) eller kommunen (som givit för fria tyglar)?

Detta system SKA testas och utvärderas. Dock ej först i Västra Götaland (som har för många kommuner för att vara smidig försöksregion - det blir nån mindre region först...).

Personligen tycker jag att idén är lysande!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans toppSkriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: liknande bliss
Av: G-son 2007-10-09 Kl 09:43
huvudinlägg

Tja ja behöver hjälp med att hitta ett liknande hjälpmedel som bliss, fast ja vill ha det till att kunna ändra tv-kanaler och kunna sänka/höja ljus styrkan i rummet. Så man slipper att ha hjälp av assistenter när man vill byta tv-kanal.
rörlighets svårigheter så det måste vara stora knappar så man kan lägga hela handen på knappen, Någon som vet var man kan hitta något sånt hjälpmedel???

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: liknande bliss
Av: PermoRejser 2007-10-09 Kl 15:12
 

Liknande bliss? är det knappar med bliss symboler du vill ha?

men min första tanke är permobils multifjärrkontroll "T-50" som kan lära sig runt 100 olika kanaler.
du kan styra den med såna stora färgade knappar och du kan oxå styra den med permobilen
http://www.permobil.se/templates/Page.aspx?id=1042

gewa har en med stora knappar men bara till 6 olika kanaler
http://www.gewa.se/svensk/produkter/prodfra2.html


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans toppSkriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Torka sig på toa.
Av: KarinSch 2007-10-06 Kl 17:56
huvudinlägg

Får med åren svårare att nå ner och såg för ett tag sedan ett hjälpmedel som man liksom kunde sno pappret runt och sen torka sig med, som en förlängning av armen. Men till problemet, jag kan inte hitta den, har letat å alla tänkbara hjälpmedelsställe, nåon som vet?

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Torka sig på toa.
Av: Jessma 2007-10-06 Kl 18:30
 

Jag har också sett den... hmm... men vart...

Kollat på HI, och Euforia?


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Torka sig på toa.
Av: Sunshine 2007-10-06 Kl 19:02
 

Du kanske får kontakta primärvården i denna fråga, för jag hittar inte sånna hjälpmedel heller på nätet, men även jag har sett dom engång i tiden.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Torka sig på toa.
Av: Morticia 2007-10-06 Kl 20:22
 

http://www.etacbutiken.se/product_info.php/cPath/3
1_91/products_id/60

175 kr inkl frakt!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Torka sig på toa.
Av: KarinSch 2007-10-06 Kl 20:51
 

Morticia skrev:
http://www.etacbutiken.se/product_info.php/cPath/3
1_91/products_id/60

175 kr inkl frakt!


Tack, du är en fena på att hitta saker, jag letade på Etac en kom liksom inte på att kalla det tång...
Nu är en sådan beställd.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans toppSkriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Hur använder ni datorn?
Av: Offa 2007-10-02 Kl 23:31
huvudinlägg

Jag är lite nyfiken på en grej. Hur använder ni här på forumet er dator? Hur skriver ni på tangentbordet, vilka hjälpmedel använder ni?
Själv använder jag en penna för att skriva på mitt mini-tangentbord. Mitt tangentbord är anpassat på så sätt att det är mindre och har ett "raster" över tangenterna för större precision. På datormusen har jag dels blått antihalk, och dels en liten utskjutare av hårdplast över vänster musknapp.
Så har jag löst det med mina slappa händer och datorn. Hur har ni andra löst era datorproblem?

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Hur använder ni datorn?
Av: Ninnie 2007-10-02 Kl 23:43
 

Ibland med röststyrningsprogrammet Voice Xpress.
Just nu är jag svagare än annars (pga graviditeten) och använder Windows inbyggda hjälpmedel Skärmtangentbordet.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Hur använder ni datorn?
Av: KarinSch 2007-10-03 Kl 01:13
 

Skriver med en hand på litet tangentbord, har vanlig mus (det lät något det), har byggt upp hela databordet så jag kan komma under det och få upp benen i högläge.
Är jag trött eller har mer ont än normalt blir det skärmtangentbordet.
På jobb har jag litet tangentbord och musfunktionerna på platta nertill, det har alla köpt in, avlastar armen jättemycket.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Hur använder ni datorn?
Av: Magnus 2007-10-03 Kl 11:56
 

KarinSch skrev:

På jobb har jag litet tangentbord och musfunktionerna på platta nertill.


Hur ser det ut?


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Hur använder ni datorn?
Av: KarinSch 2007-10-03 Kl 12:11
 

Magnus skrev:
Hur ser det ut?


Är inget numeriskt bord och stora knappar som enter och andra är lite mindre, syftet är att man inte ska behöva flytta handen så mycket. Ska se om jag hittar bild så lägger jag den i min dagbok. För mig fungerar det perfekt, men mindre knappar är kanske inte det bästa för alla.
Musen, är som på en bärbar, fast utan plattan, där är istället en pinne som man flyttar muspekaren med. Den sitter på en platta som man sätter under tangentbordet och det sitter ett långt handledsstöd framför.

Redigerat 2007-10-03 12:22


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Hur använder ni datorn?
Av: Morticia 2007-10-03 Kl 13:56
 

Är det Rollermouse?
http://www.dustin.se/DacsaPortal/?ProdID=501008168
1


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Hur använder ni datorn?
Av: KarinSch 2007-10-03 Kl 22:45
 

Morticia skrev:
Är det Rollermouse?
http://www.dustin.se/DacsaPortal/?ProdID=501008168
1


ja, nästan. principen är densamma men det ser inte riktigt likadant ut.
Tack för hjälpen Morticia.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Hur använder ni datorn?
Av: Atetos74 2007-10-03 Kl 17:31
 

Jag använder ett vanligt tangentbord och en trackball-mus


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Hur använder ni datorn?
Av: PermoRejser 2007-10-07 Kl 18:04
 

har hittat en touchpad(musplatta) fast på sladd och kör windows skärmtangentbord

musen finns hos dustin http://www.dustin.se/DacsaPortal/?ProdID=501008805
3


tangentbordet finns under tillbehör i alla windows sedan 2000


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Hur använder ni datorn?
Av: Morticia 2007-10-07 Kl 20:19
 

Jag använder rätt vanlig mus och skärmtangentbordet click-n-type http://cnt.lakefolks.com/
Designade ett eget som passar mig
eller det som ingår i Windows.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Hur använder ni datorn?
Av: Jessma 2007-10-07 Kl 21:34
 

Har ett urgammalt delat tangentbord, där den numeriska delen är flyttbar.
Använder VoiceExpress vid längre texter.
Trackball ibland, annars IntegraMouse (läppstyrd, med sug och blås... hmm... låter lite... kinky när man pratar om möss... Rodnande smiley )


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Hur använder ni datorn?
Av: Berghman 2007-10-13 Kl 18:51
 

Jessma skrev:
Har ett urgammalt delat tangentbord, där den numeriska delen är flyttbar.
Använder VoiceExpress vid längre texter.
Trackball ibland, annars IntegraMouse (läppstyrd, med sug och blås... hmm... låter lite... kinky när man pratar om möss... Rodnande smiley )


Själv använder jag ett tunt logitech tgb. och optisk mus.
Funderar på att skaffa något dikteringsprogram, men får man det som hjälpmedel eller måste man betala själv Frågande smiley ?


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Hur använder ni datorn?
Av: Jessma 2007-10-14 Kl 14:54
 

Du kan få det... jag orkade inte gå igenom all utprovning så jag köpte det. Du måste kräva utbildning för annars är det svårt.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Hur använder ni datorn?
Av: Berghman 2007-10-14 Kl 15:26
 

Jessma skrev:
Du kan få det... jag orkade inte gå igenom all utprovning så jag köpte det. Du måste kräva utbildning för annars är det svårt.


jag förstår. Tycker bara 5-6 tusen är för dyrt för ett datorprogram. tycker sällan man får hjälp att lära sig använda prylar nuförtiden. Tog det lång tid att komma igång med VE?


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Hur använder ni datorn?
Av: Anonym[1] 2007-10-21 Kl 12:01
 

Berghman skrev:
Själv använder jag ett tunt logitech tgb. och optisk mus.
Funderar på att skaffa något dikteringsprogram, men får man det som hjälpmedel eller måste man betala själv Frågande smiley ?


VoiceExpress finns att ladda ned från The Pirate Bay...


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Hur använder ni datorn?
Av: Ninnie 2007-10-29 Kl 19:57
 

Berghman skrev:
jag förstår. Tycker bara 5-6 tusen är för dyrt för ett datorprogram. tycker sällan man får hjälp att lära sig använda prylar nuförtiden. Tog det lång tid att komma igång med VE?


Komma igång kan man göra snabbt, men individuell utb + rätt typ av mikrofon är en förutsättning för att det ska funka riktigt bra. Det, och programmet, kan man få från hjälpis. Min AT skrev helt enkelt en remiss till utbildaren Zorina.

Xappoline, jag tror inte Voice Xpress är rätt för Kevin (ännu)!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Hur använder ni datorn?
Av: Xappoline 2007-10-16 Kl 15:02
 

Intressant. Är det lättanvänt? Tänk dig ivrig men mycket kompetent treåring.

Det här med styrning av datorn är absolut aktuellt, han är mycket duktig på datorer men han begränsas mycket fysiskt. Han klarar inte av att använda mus (varken vanlig eller trackball), han orkar inte lyfta handen nog för att använda en mousepad (hans hand vilar alltid mot bordet och han kan inte hålla undan alla fingrarna i handen men ändå ha pekfingret tillgängligt) och den ögonstyrda dator vi har ger tandagnisslan då det inte fungerar med några barnspel alls.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Hur använder ni datorn?
Av: Jessma 2007-10-17 Kl 21:34
 

Xappoline skrev:
Intressant. Är det lättanvänt? Tänk dig ivrig men mycket kompetent treåring.

Det här med styrning av datorn är absolut aktuellt, han är mycket duktig på datorer men han begränsas mycket fysiskt. Han klarar inte av att använda mus (varken vanlig eller trackball), han orkar inte lyfta handen nog för att använda en mousepad (hans hand vilar alltid mot bordet och han kan inte hålla undan alla fingrarna i handen men ändå ha pekfingret tillgängligt) och den ögonstyrda dator vi har ger tandagnisslan då det inte fungerar med några barnspel alls.


Menar du VE el Integramouse?

VE är rätt lättanvänt egentligen, men jag rek. det mest till just diktering av texter. Och det är kanske inte vad en 3-åring vill. Det går att styra resten av datorn, men till detta var den gamla Dragon Dictate tydligen bättre.

Däremot tror jag att din son skulle klara Integramouse. Den beh bara ytterst små läpprörelser och lätta sug och blås (mindre än i ett sugrör). Huvudet håller man still, och musen ställs in i läge till läpparna. Läpparna är ju mig veterligen opåverkade för oss med SMA. Be att få prova den!! Den funkar i alla program och OS, dock aningens segare än en vanlig mus.

Bergmhan: Nja... men det finns vissa knep man bör få förklarade. Egentligen kan man diktera på direkten, men det är helt klart värt 2-3 lektioner med Zorina.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Hur använder ni datorn?
Av: Katy 2007-12-12 Kl 23:10
 

Antar att joystickmus inte heller funkar då? För annars finns ju det med.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Hur använder ni datorn?
Av: SofiaH 2007-11-26 Kl 10:29
 

Jag håller på med en studie om datorhjälmedel där jag tittar på vad folk använder och hur bra det funkar. Jag är i stort behov av deltagare till studien! Titta gärna på detta inlägg: "Studie om datorhjälpmedel"

Redigerat 2007-11-26 10:38


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Hur använder ni datorn?
Av: Sunshine 2007-11-26 Kl 10:51
 

SofiaH skrev:
Jag håller på med en studie om datorhjälmedel där jag tittar på vad folk använder och hur bra det funkar. Jag är i stort behov av deltagare till studien! Titta gärna på detta inlägg: 'Studie om datorhjälpmedel'

Redigerat 2007-11-26 10:38


Detta är tredje inlägget om din studie, onödigt att göra så snälla spamma inte.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans toppSkriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Ryggsäck till en Panthera-rullstol
Av: Atetos74 2007-10-02 Kl 00:45
huvudinlägg

Jag behöver en bra ryggsäck till min penthera-rullstol....Vad ska man tänka på när mann ska inköpa en.... svårt att hitta men vad har ni? Jag har en sitsväska under sitsen så jag har min mobil, plånbok o nyvklar där men behöver nån väska för käder o ssaker....

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Ryggsäck till en Panthera-rullstol
Av: Vejron 2007-10-02 Kl 09:09
 

Du kan väl i stort sett köpa vilken ryggsäck du vill. Den bör väl dock inte vara bredare än ditt ryggstöd och inte heller har långa remmar som kan fastna i hjulen, men annars så...jag har aldrig ens tänkt på att jag sitter i rullstol när jag har inhandlat ryggsäck just.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Ryggsäck till en Panthera-rullstol
Av: Lise 2007-10-02 Kl 09:46
 

Jag har köpt en Haglöfs ryggsäck som passar perfekt. Har en Panthera S2. Fick dock klippa av remmarna en bit för att de inte skulle fastna i hjulen, precis som föregående insändare föreslog.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Ryggsäck till en Panthera-rullstol
Av: Morticia 2007-10-02 Kl 14:28
 

Jag har en Fjällräven kånken som används på S2-an och en annan (okänd tillverkare) någon smalare på U2-an.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Ryggsäck till en Panthera-rullstol
Av: DodeN 2007-10-02 Kl 14:59
 

Jag har en helt vanlig ryggsäck men har skaffat fästen som man kan spänna upp remarna med så dem inte hänger och dinglar i hjulen. Men att det samtidigt går att dra åt eller lossa lite på ryggremmarna och dem som håller fast toplocket. sånna här är det http://www.access-overseas.com/images/webdominator
1S.jpg


Det man kan tänka på är om man vill ha en med dragkedja hela vägen runt för öppning eller om man vill ha med ett topplock och öppna. JAg tycker att det är lättare att stoppa i saker om det är dragkedja om nu ryggsäcken sitter kvar på ryggstödet. Beror ju på om man kan vrida sig så eller om man ska ta av ryggsäcken varje gång man ska nå något.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans toppSkriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Bra hjälpmedel för att klara vardag
Av: Speedgirlgirl 2007-09-30 Kl 16:09
huvudinlägg

Någon som har några bra tips på hjälpmedel så man kan klara av vardagen med vanliga hemma sysslor.
Jag kan ej stå utan att hålla mig i med en hand.
Får ont och blir trött av att stå mer än 5 minuter.
Har dålig balans när jag går inne. Ramlar ganska lätt.

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Bra hjälpmedel för att klara vardag
Av: AnnaBär 2007-09-30 Kl 18:17
 

En arbetsstol den är höjbar det finns också en med jojstick som man kan köra med. Kanske det skulle vara till lite hjälp! Anna/


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Bra hjälpmedel för att klara vardag
Av: Vejron 2007-09-30 Kl 21:50
 

Mercado Medic Real Mobil 6100 har jag hemma och den funkar hur bra som helst!

http://www.mercado.se/produkter.php?i=3


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Bra hjälpmedel för att klara vardag
Av: DodeN 2007-09-30 Kl 23:23
 

måste fråga vad en sån stol har för fördelar framför att använda rullstol om man nu har det. Är det att man kan höja och sänka och att det blir en annan sittställning i rulle? För dem är smarta helt klart men vad är argumenten?

Använder själv rullen inne dem dagar det behövs, men det är ju ett helvete att nå saker och så.

vet inte hur du har det med handtag i badrum till toa, dusch/bad. Sånt är smart att ha om man har svårt att gå och röra sig.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Bra hjälpmedel för att klara vardag
Av: Vejron 2007-10-01 Kl 09:25
 

DodeN skrev:
måste fråga vad en sån stol har för fördelar framför att använda rullstol om man nu har det. Är det att man kan höja och sänka och att det blir en annan sittställning i rulle? För dem är smarta helt klart men vad är argumenten?

Använder själv rullen inne dem dagar det behövs, men det är ju ett helvete att nå saker och så.

vet inte hur du har det med handtag i badrum till toa, dusch/bad. Sånt är smart att ha om man har svårt att gå och röra sig.


Min motivering till att jag behövde en sån är dels att jag sitter annorlunda än i den manuella stolen och eftersom jag varken kan stå eller gå så behöver jag byta sittställning under dagen. Det andra argumentet är att "storebror" sparar pengar på bostadsanpassning eftersom jag kan nå mycket mer med denna stolen än utan.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans toppSkriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Permobilgarage
Av: Offa 2007-09-27 Kl 17:47
huvudinlägg

Är det någon som vet om det finns något förvaringsutrymme för en permobil. Jag har en c400 som jag använder ibland, men när den inte används så tar den massa plats. Det skulle underlätta avsevärt om det fanns någon form av förvaring till den. Finns det något sånt och hur får man tag i det?

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Permobilgarage
Av: Vejron 2007-09-27 Kl 17:59
 

Offa skrev:
Är det någon som vet om det finns något förvaringsutrymme för en permobil. Jag har en c400 som jag använder ibland, men när den inte används så tar den massa plats. Det skulle underlätta avsevärt om det fanns någon form av förvaring till den. Finns det något sånt och hur får man tag i det?Det beror väl lite på hur man bor. Jag bor i hyreshus dät det finns ett utrymme där jag kan ha min minicrosser. När jag bodde hemma bodde vi i lägenhet på bottenplan med gräsplan utanför och där byggdes ett garage(som bostadsanpassning, tror jag) där jag hade min permo. Det finns ju även ställen där man kan hyra utrymme(Shurgurd t ex) och där kan man ju ockaå förvara permon, men det kostar ju förstås en slant varje månad.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Permobilgarage
Av: Ninnie 2007-09-27 Kl 18:14
 

Det finns det! Massa olika varianter... Prata med arbetsterapeuten.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Permobilgarage
Av: Vejron 2007-09-27 Kl 18:21
 

Ninnie skrev:
Det finns det! Massa olika varianter... Prata med arbetsterapeuten.Va? finns det typ Friggebodar speciellt framtagna för hjälpmedel? Frågande smiley Hade jag ingen aaaaaaning om!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Permobilgarage
Av: Ninnie 2007-09-27 Kl 19:58
 

Vejron skrev:
Va? finns det typ Friggebodar speciellt framtagna för hjälpmedel? Frågande smiley Hade jag ingen aaaaaaning om!


Inte Friggebodar, men typ ett låsbart och värmeisolerat "skjul". Finns flera typer.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Permobilgarage
Av: Atetos74 2007-09-27 Kl 20:15
 

Jag har en friggebode för min elmoped, rullstol och rollator presic utanför portdörren. I boden finns det värmen som man sätter på när det är kallare än 10 plus. Samt el-laddare. Denna är som bostadanpssning. Supernöjd.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Permobilgarage
Av: Morticia 2007-09-27 Kl 20:13
 

Detta är rätt snyggt

http://www.wiktorsonhjalpmedel.se/hjalpmedelsforra
d.html


http://www.nyedal.nu/rullstolsforrad.htm

Redigerat 2007-09-27 20:20


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Permobilgarage
Av: Atetos74 2007-09-27 Kl 20:20
 

´Det är nästan samma som jag har fastän lite större men kommer fr samma företag. Är jättenöjd med den.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Permobilgarage
Av: Beorn 2007-09-28 Kl 00:42
 

http://www.dooman.se/default.asp?sida=bb30

finns också


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Permobilgarage
Av: Louise 2008-11-22 Kl 16:35
 

Beorn skrev:
http://www.dooman.se/default.asp?sida=bb30Ett sånt här garage har jag. Nu ska jag försöka lista ut hur mycket extrakostnad jag har för ström i det, för handikappersättningen. Har ni någon uppfattning? Jag har bara haft det ett halvår och det är ju ändå inte så lätt att mäta. Jag har en trehjulig miniscooter men jag använder den inte jättemycket.
Jag bor i södra Sverige.


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Permobilgarage
Av: Hjulia 2007-10-04 Kl 15:33
 

Offa skrev:
Är det någon som vet om det finns något förvaringsutrymme för en permobil. Jag har en c400 som jag använder ibland, men när den inte används så tar den massa plats. Det skulle underlätta avsevärt om det fanns någon form av förvaring till den. Finns det något sånt och hur får man tag i det?


Jag har garaget längst ner till höger på bilden.
http://www.nyedal.nu/rullstolsforrad.htm

Det är målat i samma färger som huset - jag är jättenöjd med det. Nu när jag inte längre har kvar min elmoppe så rymmer garaget typ hundra uppsättningar däck/fälg och lite annat i hjälpmedelsväg. Mina v-däck till bilen får också plats. Bonus! Glad smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans toppSkriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Hjälpmedelsmässor
Av: Speedgirlgirl 2007-09-27 Kl 15:07
huvudinlägg

Kommer de att vara några med mässor i år?
Vilka mässor är de nästa år?
Vad tycker ni om dom mässor som vart i år????

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Hjälpmedelsmässor
Av: ElinW 2007-09-27 Kl 15:10
 

Jag har varit på mässor i Göteborg, Linköping och Sthlm i år. Leva och Fungeramässan i Göteborg är klart den bästa. Glad smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Hjälpmedelsmässor
Av: Speedgirlgirl 2007-09-27 Kl 15:15
 

ElinW skrev:
Jag har varit på mässor i Göteborg, Linköping och Sthlm i år. Leva och Fungeramässan i Göteborg är klart den bästa. Glad smiley


Vad brukar de finnas för hjälpmedel???
Vet du om de kommer någon mer mässa i Linköping??? Var mässan i Linköpng bra?


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Hjälpmedelsmässor
Av: ElinW 2007-09-27 Kl 15:20
 

På mässan i Göteborg finns det flesta hjälpmedel tex elmoppar, lyfthjälpmedel och äthjälpmedel för att nämna några exempel.

Mässan i Linköping var inget vidare. Det var nästan bara assistansföretag som ställde ut och väldigt lite hjälpmedel. Vet faktiskt inte om det blir någon mer där men ett tips är att söka på Cloetta Center på nätet. Annars kanske ditt ass.företag vet om du har ett sådant. Jag fick info om mässan i Linköping från dem


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans topp

Till sida nr: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 [55] 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95
Visa trådindex

Forumkategorier, rubriklogo

fh sponsorer Besök Atlas Assistans AB Besök Intressegruppen för Assistansberättigade (IfA) ledig sponsorplats
 

© Copyright 1999-2025 Funktionshinder.se
Läs Fh:s regler | Kontakta Administratörerna för Fh | Om cookies på Fh