Jag sökte jätte mycket jobb sände in ansöknigar fick inget svar det är jätte jobbigt därför tycker jag att någon som är arbetslös och funderar på att starta något varför inte fråga fub och handikaprörelsen och andra mynigheter läs på att inte få jobb hur många jobb får ni söka jag tror att det är många som siter i samma båt tack för ordet kiki
Du är om jag förstår din presentation rätt 62 år. Det är svårt för alla i den åldern att få jobb, förutom högutbildade väldigt specialicerade personer. Så det är inte bara funktionshindrade.
tack för svaret hur gör man att hitta mågot det vore kull att få bra tipps från kiki
Ja du... jag har snarare blivit hittad av mina uppdragsgivare och aldrig sökt nåt jobb... Men du får väl göra som alla andra, kolla på arbetsförmedlingen, i tidningar, ringa runt, kolla med folk du känner etc. Det finns ju inga genvägar.
Jessma: Hittad av dina uppdagsgivare? Nu blev ja nyfiken, vad jobbar du med, har du eget företag? Men du Kiki, vad har du gjort tidigare? Jobb och utbildningar å sånt där?
Till sidans topp
minna funderingar är vaför kunde man inte öppna en arbets föremedling för, de svaga. jag tycker det vore ganska bra om, man försökte hitta något bra för de svaga så vi kunde få jobb som alla andra.Vi behöver också. jobba arbetslös tack för ordet kiki
Jag låter bli att kommentera ditt opassande ordval... Men det finns väl något sådant som du eftersöker redan? Arbetsförmedlingen rehabilitering eller nåt liknande?
De flesta funkisar kämpar för att behandlas så lika med ickefunkisar som det bara går. Är det då bra att särbehandla dem och ytterligare cementera skillnaderna? Jag inser att funktionshinder i vissa fall gör att man inte klarar av vissa jobb så det gäller att hitta sin branch.
A-kassan är alliansens stora misslyckande. Genom att missköta den så minskar folks förtroende. Den ska inte användas för att täcka hål i budgeten utan enbart som försäkring. De jagar de som sköter sig medan bedragarna går fria. Jag hade en föreläsning som jag fick 700 kr. för på en dag. Jag ringde till A-kassan och frågade om jag skulle skriva upp det som en arbetsdag. Det skulle jag. NU flera månader efter så står där ett litet, knappt synligt meddelande, på A-kassans hemsida, att jag ska skicka in ett anställningsbevis. Men det var ett arvode. Jag fick en bekräftelse på inbetalningen men den har jag slängt för jag trodde inte att jag behövde bevisa varför jag varit ärlig och avsagt mig A-kassan för en dag då jag hade jobb. Nu måste jag alltså, i semestertider, försöka kontakta högskolan och få ett nytt. Jag har mindre än en månad på mig innan de stoppar min A-kassa. Allt för att jag varit ärlig! Nej det märks att få höga politiker någonsin behövt ha något bekymmer med ekonomin. De borde komma ner på jordklotet!
Jag har haft mycket med arbetsförmedlingen att göra och skulle hellre vilja ha ett jobb en att gå med denna pension jag har i dag så att jag känner mig nyttig och samtidigt kan förbättra min ekonomi.Men jag beklagar så enkelt är det inte har man gått i särskola är det stört om öjligt att kunna få ett jobb verkar det som likaså var det att få en utbildning när jag visade fram betygen.Tala om orättvisa är vi inte lika mycket värda jo det anser jag.Men tydligen inte systemet som allt detta bygger på. Sedan har jag inget i mot skolformen som sådan den är bra som den är men det ska vara värt att ha gått tio år i skolan anser jag i alla fall .Tack för ordet leffe.
jag tycker att vi också borde ha rätt att få jobb det är lika dant för mig kiki
Ja ockå inte bara såna dära instutitionssysselsättningar som dagligverksamheten är... det är rena välgörenheten. 5 spänn i timmen får man för nöjet att ha nåt att göra på dagarna... Modernt slaveri är vad det är! Fast många med svåra utvecklingsstörningar bryr sig ju inte om den detaljen utan de är bara tacksamma och fogliga. Så dem kan man utnytja. Men ändå så har jag fått den bilden att de alldra svårasst utvecklingsstörda går på dagcenter, och att det är de lätt utvecklingsstörda som är på dagliga verksamheter. Jag känner flera som gott och väl skulle kunna ha ett vanligt lönearbete, för de är både smarta, har visioner om vad de vill och är duktiga. håller på och granskar LSS och hela den kejdan vad som händer från skolslut till arbete.
jag är 62år önskar jobba ett par timmar på grupp bostad eller gå hem till någon och hjälpa till lite vart vänder man sig kan man jobba lite när man är sjukpantionär kan man starta eget ? hur gör jag då.?
Har man sjukpension får man max arbeta 5 tim per vecka utan att pensionen dras ner. Du kan kolla i tidningar efter extrajobb, att starta eget kan man ju göra men det är ju svårt att ha en firma som bara är aktiv 5 tim/vecka så då får du nog ansöka om vilande sjukpension.
hur gör man när inte af hör av sig ? jag skulle vija ha något extra hemma eller på grup bostad ge mig mera förslag från kiki
Om man har sjukersättning på heltid så hör _inte_ af av sig. Man anses vara befriad från att arbeta. Du får själv ta kontakt med af och fk för att hitta en lösning.
Fick följande från en bekant precis nu: "Jag har en vän som har ett mycket omfattande rörelsehinder bl.a. kan hon inte kommunicera på annat sätt än med hjälp av hjälpmedel. Och det tar en väldig tid och en massa kraft från henne. Så alla kontakter med myndigheter hjälper hennes föräldrar henne med. Nu har hon precis avslutat sina studier vid ett av riksgymnasierna och vill studera vidare på en folkhögskola som är funktionell för henne. Igår fick jag kännedom om att de hittat en folkhögskola i grannkommunen som skulle kunna fungera för henne. Dessutom hade hon och hennes familj varit på en massa möten i den kommun där hon är bosatt idag, angående detta. Alla inblandade är helt förkrossade, kommunen säger nämligen tvärt nej till min kompis önskan att gå på folkhögskola i grannkommunen… istället vill de ”placera” henne i en dagligverksamhet i hemkommunen. Och kommunen verkar säga nej utan att egentligen ha några belägg eller kunna argumentera för varför de inte låter henne pendla till grannkommunen och studera. De verkar bara utöva sin enorma makt… de håller på att krossa hela familjen där… Familjen har alltid kämpat emot den där kommunen och nu verkar de som att kommunen säger nej till allt på rent pin kiv ”hon fick ju faktiskt på riksgymnasiet” säger de. Enda rådet jag har kunnat ge familjen och min kompis är att de överklagar… De har aldrig någonsin skrivit ett överklagande till kommunen trots att de betett sig såhär i alla år (för att hon skulle få börja på riksgymnasiet fick de ”stånga sig blodiga” för att kommunen skulle ge med sig). Jag har erbjudit mig att hjälpa dem med att formulera ett överklagande… har ganska bra vana… Men jag är lite oroliga för dem, jag vet ju själv varför jag åker in och ut på sjukhus. Och hela detta fallet med hennes studier är så löjligt… Den kommun som nekar henne studier i grannkommunen, har inte ens själva en folkhögskola! "
Hon har rätt att studera, ta kontakt med FK och ansök om aktivitetersättning, egentligen ska man inte gått ut gymnasiet för att få studera på folkhögskola men det kan gå ändå, vet flera som fått undantag. Eller kontalta AF om det är en yrkesinriktad linje då kan de ev. gå in och hjälpa till. Sista lösningen är att ta studielån, det är tyvärr vanligt att kommuner nekar att betala studier efter gymnasietiden.
Folkhögskola är väl till för dem som tidigare gick 2 årigt gymnasium alternativt dem som saknar gymnasie-kompetens. Folkhögskola räknas alltså som gymnasium,iallafall enligt CSN om man söker studiemedel. Samma om man söker in till Högskola/Universitet, då räknas det som gymnasiekompetens, om man fått sin behörighet via folkhögskola. Nu till pudelns kärna. Om hon har fullständigt gymnasiebetyg, är det inte längre tillåtet att "läsa om" gymnasiet, vilket skulle bli fallet på folkhögskola. Om hon däremot saknar enstaka kurser, för att exempelvis kunna söka sig vidare till läkar-linjen, står det henne fritt att söka plats på närmaste komvux. Där kan eventuellt få plats i mån av sökande. De med fullständig behörighet prioriteras inte, då samhället förväntar sig att man antingen skaffar ett arbete, eller går vidare till högskola, efter avslutat gymnasium. De som prioriteras för komvux är de som endast behöver kompletteringar för att få godkänd, dvs få ut gymnasie-examen. Redigerat 2007-06-19 06:09
Läste igenom en gång till. Kommunen erbjuder henne arbete (läs dagligverksamhet), istället för att låta henne gå om gymnasiet. De tolkar lagen helt rätt.
Det finns ju oerhört många olika kurser på folkhögskola, allmänna och särskilda. En del folkhögskolor har yrkeslinjer. Så att man har gått på riksgymnasium ska inte behöva hindra att man går på folkhögskola.
precis. det finns många olika kurser på folkhögskolor. allmän kurs ger gymnasiekompetens. utöver det finns särskilda kurser. olika skolor brukar ha en inriktning mot tex konst, turism, fritidsledare, mm. http://www.folkhogskola.nu/ är en bra sida som är gemensam för alla folkhögskolor
...men det finns ju många gymnasieskolor med vitt skilda inriktningar och program också... det ändrar inte fakta att det handlar om samma kompetens.
Det behöver faktiskt inte handla om samma kompetens över huvudtaget. Man kan, tillsammans med de för folkhögskolan speciella ämnen, även läsa in gymnasiebehörigheten, det stämmer. Men man kan även enbart inrikta sig på de ämnen som är specifika för just den folkhögskolan. Många av mina vänner som har ett slutbetyg från gymnasiet går på folkhögskola, och vissa har gått på flera olika folkhögskolor. Vissa har inriktningar på vissång, andra läderhantverk, någon studerar folkmusik med inriktning nyckelharpa och en fjärde lär sig väva sina egna tyger. I Dalarna finns ju teckenspråkstolkutbildningen på folkhögskolan som även inriktar sig på döva/hörselskadade som vill lära in gymnasiebehörighet. Och de som läser till tsp-tolkar läser inga gymnasieämnen alls utan de måste ha behörigheten för att få söka in. Kollat upp det nu lite mer, och vissa kurser vänder sig till personer utan grundskolekompetens, andra till folk som skall plugga in gymnasiekompetensen (men även folk som redan har gått gymnasiet och läser särskilda kurser istället för allmänna. Allmänna kurser är oftast på gymnasienivå). Sedan finns det program som är eftergymnasiala, och dessa kräver ett slutbetyg från gymnasiet, precis som vilken universitets- eller högskoleutbildning som helst. Redigerat 2007-06-22 09:51
Vad jag förstår så finns det två flera frågor att lösa här: En är att kommunen inte vill stå för transport mellan tjejens hemkommun och skola. Sisus, dvs Socialsstyrelsens institut för särskilt utbildningsstöd, kan ibland stå för merkostnader vid studier, till följd av funktionshinder. Berätta hela historien för dem. Hemsida: http://www. sisus.se
Vad är hon intresserad av? Jag känner ett par tjejer som har gått på Långholmens folkhögskola, en skaparkurs för kvinnor med funktionshinder. De har varit mycket nöjda med den. Hurvuda den är superseriös vet jag inte mycket om, men om inte annat så är det ju ett utmärkt sätt för henne att komma bort till ett annat ställe och lära känna nya människor. Folkhögskoetiden gav iaf mig andra pespektiv på mig själv och gjorde mig starkare så att jag sedan vågade ta mig vidare ut i livet.
Hej alla! Jag ska göra en grundlig avhandling om funktionshindrades situation på arbetsmarknaden, och då med fokus på den slutna arbetsmarknaden t ex Samhall. Även LSS-reformen ska jag granska, och de åtgärder i form av "arbete" dessa får. Jag söker alltså dig som har ett skyddat arbete på slutna marknaden, och dig som är LSS:ad och är inom dagligverksamheten eller inom kummunen enl. lss-reformen. Syftet är att få fram er som så att säga har hamnat mellan stolarna. Som har hamnat inom personkrets 1 och 2 men anser er mycket väl kunna vara på öppna arbetsmarknaden. Så jag tänker alltså inte ha med gravt utvecklingsstörda utan er som är på gränsen, har lätta neuropsykiatriska funktionshinder, flerfunktionshinder med normalbegåvning som har blivit missförstådda. Ja jag hoppas att ni förstår hur jag menar. Tyvärr så vet jag om flera personer som alltför lätt hamnar under LSS "beskydd" och därför fråntas all sin handlingskraft, egenvärde och självkänsla. Med bakgrund av bl a Uppdrag gransknings reportage om Iris hantverk, som sändes denna våren, anser jag att detta är ett viktigt ämne. I vilken form denna avhandling kommer att presenteras är ännu inte klart. Jag tänkte skriva en bok om detta och kanske göra en film också. Jag tänker också titta lite på skolan. Anledningen är att jag vet att många som har lite svårt för sig, istället för att få det stöd de behöver, hamnar i särklass och sedan är de "inne i systemet"... Här av dig till min jobbmail: kontakt@lindlife.se Tipsa gärna folk ni tror skulle vara intresserade att delta! Hälsningar Linda Redigerat 2007-06-08 15:46
...jaha, lite konstigt att formulera frågan. iaf, jag har länge funderat på vad jag ska göra "när jag blir stor". Har kommit fram till att jag vill "hjälpa" människor, jag brinner för att hitta nya lösningar på problem! Och så vill jag gänra jobba med funktionshindrade... ...men vad kan man egentligen göra? Det finns ju massa olika folk jag träffat genom min syster. Men vad vill jag egentligen? Vad finns det för yrkeskategorier som ni träffar/jobbar som? Och vad gör dom? Lite tips påvägen, tack!
Du kan bli assistent om du tror att du är lämpad för att ge den typen av hjälp. Du kan utbilda dej till arbetsterapeut och mycket mer.
Assistent är jag redan, men det är inte riktigt det jag vill göra...
Jag blir alltid så fundersam när någon säger sig vilja arbeta med funktionshindrade - det låter lite som att arbeta med ..... att plocka upp frukt, att jobba med bilar, klappa hundvalpar. Vad vill man egentligen? Vi är ju ingen homogen grupp, där alla är lika och vill bli sysselsatta av glada tanter i olika åldrar. Vad vill du ha ut av ditt arbete? Tacksamhet? Gemenskap? Bekräftelse? Tror du att du kommer att få detta?
Så kan man åxå säga det! Jag är inte så väldigt bra på att formulera mig, så det är bara en definiton som för mig inte betyder något, men som för andra gör hela skillnaden. Om ni förstår vad jag menar
Jag jobbar ju för funktionshindrade eftersom jag ansvarar för deras assistans och även för rådgivning om andra funktionshinder frågor. Den andra tjejen som också jobbar på råd och stöd avd. har ju inget eget funktionshinder och anser sig därför mindre lämpad att vara rådgivare just för funktionshindrade utan hon tar hand om garantipersoner och assistenter. Ytterst få av oss med funktionshinder vill bli hjälpta för att vi har ett funktionshinder, hjälpt betyder att man är i underläge och att någon annan tar hand om ens liv. Det behöver vi alla ibland, hjälp alltså, men det ska vara för att man hamnat i en kris av något slag eller fått problem. Att vara funktionshindrad är inte ett problem utan en livssituation och vi behöver assistans men aldrig hjälp såvida vi inte ber om det. Till jobb frågan, om du ser det som intressant att arbeta för att funktionshindrade ska få en bättre vardag så tänk först igenom -Vad är jag bra på? -Varför vill jag göra just det här? Är det för att funkisar ska känna tacksamhet för att du är snäll så glöm det jobbet. Är det för att du känner att just du har kvaliteten att lyssna på funktionshindrades ideér och hjälpa till att förverkliga dem utan att du själv står i centrum så är du perfekt för både jobbet som assistent eller AT, även som sjukgymnast kan man göra mycket nytta om man lär sig respekt gentemot varje patient man har. Som socionom kan du gå många vägar och i princip jobba med personer av alla slag som behöver rådgivning och stöd.
Jag har ju inte den erfarenhet som ni funktionshindrade har. Men jag har min egen erfarenhet, jag har växt upp med min fuktionshindrade syster, följt henne i vart enda steg hon tagit. Slagits mot kommunen, fått se alla korkade läkare och kontakter åt alla håll och kanter. Jag har vart med på hennes träningar, utprovningar och det är jag som får tänka steget längre. Vad behöver hon? Vilket hjälpmedel behövs? Vilken hjälp behövs? Hur ska man moteivera det? Mitt mål med min "hjälp" är att hon ska få det hon behöver, för att klara sig så bra själv som möjligt. Varför ebhöver hon mig? För att hon själv inte har viljan eller motivtionen att göra det själv. För att hon inte ser på saker på samma sätt som mig. För att hon riktar in sig åt ett håll, och ser inte lösningen framför henne! Till på köpet har jag en faster som nyligen bilvit bilnd. Så nu hjälper jag henne med alla läkarkontakter, vad hon behöver för hjälp, hur hennes vardag kan bli lättare, vad hon klarar själv och inte. jag hjälper henne med fondansöningar, blanketter till diverse fk saker, söker assistans... Jag behöver ingen bekräftelse eller tacksamhet, det har jag aldrig fått! Jag gillar att "hjälpa" (Eller vad ni nu vill kalla det, missförstå mig rätt ) At hade vart kul, men det är ett så litet område! Jag skulle vilja göra så mycket, kanske flera olika saker.... En alltiallo? Vad akn man göra som socionom? Missförstå mig rätt nu! Det är så svårt att förklara vad jag menar
Du kanske skall göra ngt helt annat och ta paus från allt som har med människor som behöver din hjälp. Att hitta dig själv och inte försöka "hjälpa" så mkt. At är inget litet område man kan arbeta på väldigt många olika sätt och med olika saker. Likadant är det om man utbildar sig till socionom.
"att hitta mig själv" Hur kan du vara så säker på att jag inte har gjort det redan då? Du verkar veta väldigt mycket om helt okända personer...
Är man som du, tydligen helt uppfylld av att "hjälpa funktionshindrade" så kanske man skall ta sig en funderare på varför man känner och tänker så. Det kan helt enkelt bli lite för mkt. Detta tycker jag med utgångspunkt från att jag är en av dessa "funktionshindrade" som du så oreserverat vill "hjälpa". Då är det inte för mkt begärt att du själv skärskådar dig och faktiskt vet varför du känner som du gör och i vilket syfte. Du vet, de flesta människor med funktionshinder är ganska ointresserade av att bli "hjälpta" utan vill få respekt och kunna leva sina liv på sina villkor. Detta gäller inte minst de som kan behöva lite stöd att klara av sitt liv och då, i den situationen, är det oerhört viktigt att känna sig själv och veta varför man gör det man gör. Jag kan inte låta bli att notera den irriterade tonen som alltid kommer fram när man skrapar lite på ytan hos de personer som vill "hjälpa handikappade".
Becky: Att fundera på varför man vill göra en sak är aldrig fel, inte minst när man vill arbeta med människor som man vill hjälpa.
Tack Becky! Du har så rätt så, skönt att någon faktiskt förstår hur jag menar
Ja du Evelina, det finns en massa olika yrkesval där du skulle komma i kontakt och få arbeta för funktionshindrade. Är du sport och fritids intresserad? Då skulle du kunna välja att läsa till idrottspedagog eller fritidsledare. Är du mer intresserad av samtal och lösa praktiska bitar för målgruppen du vill jobba för så är kanske socionom ett bra val. Vill du arbeta som arbetsledare på en assistansfirma så är kanske personalvetare en bra linje att gå men det kan funka med andra utbildningar också. Vill du arbeta med rehabilitering så är väl sjukgymnast något att tänka på eller arbetsterapeut. Vill du jobba mer med hjälpmedel så kan du söka arbete som distriktsjukgymnast eller på hjälpmedelsörvise. Med dessa utbildningar kan du också söka dig arbete på rehabanläggningar även utanför vårt land. Vill du jobba med barn och ungdom så är kanske specialpedagog något att tänka på. Min syster är utb till detta och arbetar för en skola. Hon läste först till fritidspedagog och efter att ha arbetat på fritidsgård en massa år och på en förskola läste hon vidare till specialpedagog. På komunen finns en mängd andra folk som biståndsbedömmare, arbetsledare för hemtjänst, handläggning av färdtjänst och bostadsanpassning. Till det sistnämna lär man nog behöva en byggteknisk utbildning. Vill du läsa mera så kan du läsa till psykolog eller läkare. Kanske rehabläkare, eller vad du känner som mest intressant. Din erfarenhet av att leva nära funktionshinder som anhörig och assistent kan vara mycket värdefull. När du väljer att läsa vidare så har du med dig kunskap som är svårt att läsa sig till. Lycka till.
Jag är uppväxt med många funktionshindrade runt mig. Många av mina bästa kompisar har olika funktionshinder och jag har jobbat som elevassistent, personlig ass och ledsagare. Min bästist från grundskolan sitter i rulle och henne har jag hjälpt med olika ideer och hjälpmedel. Vi kom på lösningar på problem som fanns i våran omgivning. Och när hon fick nya hjälpmedel så provade vi och ändrade och testade för att det skulle bli bäst för henne. Bla hennes rullstol som arbetsterapeuten inte ställde in ordentligt. Min kompis fick inte prova att köra utan tippskydd för dem, men hon ville ju prova och fick för sina föräldrar så då tog vi av dem och testade. Ok at hon tippade bakåt, men villken unge har inte ramlat och slagit sig? Jag har alltid varit intresserad av olika lösnigar på problem, och eftersom jag har erfarenhet av personer med olika funktionshinder i alla åldrar så blev det tillslut naturligt att jag böjade plugga till just arbetsterapeut. Har alltid velat jobba med barn och ungdomar, och trodde det var min grej, men har insett att det är barn och ungdomar med olika hinder i vardagen som är det jag är bäst på. Men området är trots det gigantiskt, har en dröm just nu om att få forska och komma på nya hjälpmedel. Tror helt klart att det behövs personer som har erfarenhet från syskon, vänner, släkt. Man ser saker från ett annat håll än många som inte har erfarenhet utan "bara" vill hjälpa och tycker synd om personer med funktionshinder. Är det jag själv har insett när vi pratat i skolan om yrkesval.
Det här gäller inte bara för funktionshindrade men jag tycker ändå att det är värt att berätta. Jag var i förra veckan och höll en föreläsning på högskolan under 2 timmar. För detta fick jag 700 kronor (arvodet har inte kommet in ännu men jag tror att det brukar vara runt 700). Jag har ingen körersättning och över 4 mil till högskolan. För detta vill A-kassan att jag sätter upp som en arbetsdag vilket gör att jag förlorar min A-kassa den dagen. Det är kanske rimligt men de vill då också att jag betalar den förhöjda a-kasseavgiften eftersom jag har jobbat under någon del av månaden. Då ska jag alltså (plus förlorad A-kassa) betala 360 kronor istället för 106. Summan av det hela är att jag förlorar på detta. Är det riktigt klokt egentligen?
Men om det är ett arvode så ska det inte gå som inkomst. Om man är t.ex. ledsagare inom kommunen så är det inte lön utan arvode för ett uppdrag och går att ha fast man har A-kassa. Om du begär dessa 700 kr som ersättning för resa och mat istället för som lön så kan inte A-kassan lägga sig i. Om de inte ger sig så har du ju max arbetat halvdag, 4 timmar inkl resa som du inte kunnat söka jobb.
Nej det är inte rätt det håller jag med dig men hela det här landet med myndinghetsutövade är sjukt samt andra bitar som har med detta att göra som lagar och förordningar.Har det så bra lilleman och tack för insändare leffe.
Jag håller med dig nu har den nya gegeringen hjort det väre med alt .att försämra trygheten är överför jäklikt tycker jag vi måste ut och visa oss mera och inte vara tysta lägre iack för ordet kiki
Det här landet är fantastiskt duktigt på att sparka på de som ligger för att i nästa stund slå sig för bröstet och säga hur duktiga vi är, som tar hand om de svaga i samhället. Ja jag kan hålla med om att sverige tar bättre hand om de svaga än många andra, men det är inte synonymt med att göra det bra.
En uppdatering i denna följetång min A-kassa. Jag fick en räkning till nu där jag för andra gången ombeds betala den fulla avgiften (för att jag jobbade två timmar i Maj). De har även stoppat utbetalningar för att jag inte skickat in något arbetsgivarintyg, något som de frågat efter först nu i Juli när alla är på semester. Arbetsintyget gäller alltså de här två timmarna. Slutsatsen av allt det här är att jag aldrig ska lyfta ett finger mer under den tid jag går på A-kassa för något mindre än ett heltidsjobb. Man blir straffad om man tar ett tillfälligt jobb. Regeringens åsikt är tydligen att det är bättre att vara helt arbetslös än att ligga på och försöka få in en fot där det går. Jag tror ibland att A-kassan skämtar. Det är som hela systemet är påtänkt av en 2-åring.
Ja det är så det är - regeringen värderar ju bara heltider.
Men jag fattar inte, var det inte ett UPPDRAG, alltså inte ett arbete. Min ena assistent jobbar som ledsagare inom kommunen med, men ska inte ta upp det på A-kassan eftersom det är ett UPPDRAG inte ett ARBETE. Så hon får alltså a-kassa för de timmarna hon är ledsagare för det är inget jobb. Men att hålla ett tillfälligt föredrag utan lön är ett arbete????????? Visst är Sverige fantastiskt..
Ledsagning kan vara uppdrag (även om de jag har går på timlön) Olika kommuner löser det lite olika, och för olika grupper. Och en PA kan ju ta uppdrag vid sidan om.
Någon här som gör hemsidor? Jobbar du med det? Har du utbildning, självlärd, eller pluggat något speciellt inom detta? Posta lite länkar och visa vad du har gjort isåfall! Alltid lika kul att se olika hemsidor. Och så kanske jag återkommer en vacker dag, när jag har råd att be dig göra sidan för mitt företag he he
Jag är utbildad nätverkstekniker/webbprogrammerare/webbdesigner. Just nu är jag tyvärr arbetslös. Har jobbat inom DHR Sockholms län och gjorde deras förra hemsida. Den sidan är tyvärr nertagen och ersatt med en ny idag. Idag finns det 2 sidor som jag har gjort som ligger uppe på nätet dels haninge handikappidrottsklubb http://www.hhik.se och sedan en privat sida på http://www.pwnet.se. Haninges sida ska jag försöka uteckla nu i sommar. Vad är det för typ av sida du vill ha???
fråga hur jör man en hemsida jag vill ha så bilig som möjligt svar kiki
det finns flera webbhotell som har färdiga mallar med textsidor och plats för bilder och galleri. De fungerar ungefär som tex lunarstorm.se och i vissa delar som funktioshinder.se fast när du är klar så blir det som en helt egen sida.
Jag har tidigare arbetat inom webbdesign. Gått en distanskurs i 20 veckor på Lernia Iris AB. Sen får man ju utveckla på egen hand om man vill hänga med. Blev arbetlös sept 2006 men har ej hängt med på inom webbdesignområdet i ett par år pga minskad ork till att utveckla mig själv. Jag har gjort dessa...http://www.oresundstolkarna.se/ och http://www.regis.se/ Kanske om jag får ett projrkt så kommer sugen nog tillbaka...ska nog ej jobba med det men vem vet mvh Marie Redigerat 2007-07-29 14:22
Snygga webbsidor
http://www.lindlife.se Denna har jag gjort själv, men nu ska jag lämna sidskapandet åt ett företag, som även har hand om marknadsföringen och sponsrade länkar. Visst gör jag gärna sidan själv, men självlärd som jag är så kan jag inte göra såna här riktigt proffesionella sidor. Jag har t ex aldrig fattat hur man lägger ut film- och musikfiler direkt på siten, eller hur man lägger bilder i fina rader med små bilder som man klickar på för att få dom större... det här med html och flash är rena grekiskan för mig Dessutom har jag noll tålamod när det gäller sånt här, hehe.
ja du jag fick problem när jag ville ha in bild jag fattar att du ger dig från kiki
kan du hjälpa mig att fixsa en hemsida i höst jag skall starta en förening under fub det är klippan filijal det finns ingen klippa sektion här i östergötland tack för ordet kiki
jag kanske kan hjälpa dig vad är det för sida du vill ha. Se mitt tidigare inlägg i denna tråd för mer info.
Jodå, jag har hållit på med webbutveckling i många år (sen jag var 13) så det har blivit en del färdiga webbsidor. Det har för det mesta varit ideella projekt, ett som ligger uppe just nu är DSnytt (http://www.dsnytt.se). Jag studerar till civilingenjör (inriktning IT) på KTH så viss utbildning inom området har jag också, men är mest självlärd. Arbetar framför allt med PHP och databaser så communitys (forum, gästböcker, medlemsfunktioner), bloggar och liknande är inga problem. Hör gärna av dig när det är dags att fixa en webbsida, kolla min profil för kontaktinfo. Vad är det för företag du driver?
Jag har sökt till en kockutbildning på komvuxnivå och skrev i ansökingen att jag har misstänkt aspergers syndrom är det nån som vet om jag kan komma in på den ändå? Jag har ju inte fått nån diagnos men väntar på en tid för det.
Varför kände du att du behövde skriva det alls? *nyfiken*
I ansökningsblanketten fanns det kryssrutor man skulle fylla i om man hade något funktionshinder att ta hänsyn till.
Vad konstigt! Är hålfot eller dålig syn också funktionshinder då tro? *funderar* Har svårt att tänka mig att någon med glasögons skulle kryssa i den rutan........
Ja jag läste i kurskatalogen efteråt att man får gå på särvux om man har autism.
Jo jag förstår din tanke, Elwah, men att kryssai att jag har ryggmärgsbråck t ex, säger ju inget alls om det stödet jag kan tänkas behöva. Nu vet ju inte jag hur den aktuella ansökningsblanketten ser ut, om det bara var kryssrutor eller om man kunde skriva egen text också, men om jag skulle svara på frågan om jag har ett funktionshinder de behöver ta hänsyn till, så skulle jag ju vilja skriva om konsekvenserna av det funktionshindret i så fall, inte enbart diagnosen för det säger inte mycket alls. Redigerat 2007-05-17 19:57 Redigerat 2007-05-17 19:58
Ja visst, jag förstår vad du menar, och som sagt, oftast vet folk inte automatiskt vad olika diagnoser innebär, oftast tar de bara för givet att så fort man är t ex cp-skadad kan man inte göra nåt alls, och absolut inte prata eller har man någon form av autism så behöver man automatisk särundervisning.
Så här ser ansökningsblanketten ut http://www.solna.se/upload/Dokument/Kompetensnamnd/Ansökan%20hösten%202007.pdf
Ja den lämnade ju inte mycket utrymme åt att kunna skriva VAD det är för stöd man i så fall skulle behöva om man har det ena eller andra "handikappaet/studiehindret".
kan det inte vara så att om man kryssar i den rutan så kommer studiestödsdelen på skolan eller vad det heter ta kontakt med en tidigt och prata om vad man kan behöva för hjälp, så man inte behöver vänta tills beskedet kommer att man ska börja. Oftast har man då inte många veckor på sig och skolorna har ju ledigt på sommaren.
Apropå ingenting. Det anses ju ganska hippt att ha glasögon nuförtiden. Oslipade eller ej. En kvinna från elevhemmets personal har glasögon, utan att egentligen behöva dem för att förbättra synskärpan. Ansiktet "smälter in bättre" med hjälp av bågarna. Eller tvärtom, bågarna "gör ansiktet". Redigerat 2007-05-23 21:57
© Copyright 1999-2025 Funktionshinder.se Läs Fh:s regler | Kontakta Administratörerna för Fh | Om cookies på Fh