Funktionshinder.se logotyp.
Klicka för att komma till startsidan!
Anpassa utseendet på Funktionshinder.se. Fråga Fh:s panel. Se de senast publicerade texterna indelade i olika kategorier. Till forumet. Se de senaste medlemstexterna och information från administratörerna. Klottra på planket. Sök på Funktionshinder.se efter texter, medlemmar, länkar eller foruminlägg. Länkarkiv - Sök efter länkar till andra sajter.
Sponsra Funktionshinder.se. Kontakta oss som driver Funktionshinder.se. Hjälp / Vanliga frågor. Prylshoppen. utfyllnadsbild
 
fh sponsorer Besök Intressegruppen för Assistansberättigade (IfA) Besök Atlas Assistans AB Besök Livihop ledig sponsorplats
 

 

Marschen för tillgänglighet.

Massanmälningskampanjen fortsätter!

Artikel av: Hans Filipsson
Publicerad: 2007-08-31

Lördagen den 18 augusti gick startskottet för den massanmälningsaktion mot diskriminerande otillgänglighet som genomförs för andra gången av organisationen Marschen för tillgänglighet.

Under hösten vill vi ha in så många anmälningar som möjligt om diskriminering. Gå ut i hemmakvarteren och anteckna namn och adress på de affärer, restauranger, frisersalonger, bibliotek eller vad det nu kan vara, där man utestängs på grund av otillgängligheten.

Det kan handla om trappsteg eller en dörr utan dörröppnare, en för trång kassapassage eller en oanvändbar uttagsautomat. Det kan vara trösklar, trappor och avsaknad av avfasningar; olämpligt möblemang, felplacerade reklampratare, avsaknad av kontrastmarkeringar och avsaknad av information på punktskrift; ogenomtänkta ljudmiljöer, avsaknad av hörselslingor eller avsaknad av teckentolk; avsaknad av information på lättläst svenska, dåliga allergimiljöer eller dåligt elsanerade lokaler.

Väl hemma går ni in på Independent Living Institutes HO-anmälningstjänst http://www.independentliving.org/ho/ och skriver in era anmälningar. De går då som anmälningar om diskriminering till Handikappombudsmannen och som anmälningar om enkelt avhjälpta hinder till berörd kommuns byggnadsnämnd.

Under kampanjens första dag gjordes det över 1000 anmälningar - vilket bara är en droppe i havet av de allmänna lokaler som inte kan användas av personer med funktionsnedsättningar.

Vi vill ha fler. HO skall drunkna i anmälningar! Vi sätter heller ingen deadline för insamlande. Ni har hösten på er att ”göra er del”. Så gör det!

Tack på förhand för ert stöd!

Om Hans Filipsson:
Initiativtagare till, och språkrör för, Marschen för tillgänglighet.
http://www.marschen.se

 

Artikelpush, rubriklogo

Jag har en sjukdom men jag är inte sjuk – tio år senare
Livet fullt ut!
Inbjudan till konferens 12-13 mars 2016 på temat Livet fullt ut!
Läs mer--> 3593 läsare


Anneli signerar en bok.
Vilma och Loppan, böcker att känna igen sig i!
- Jag har alltid tyckt om att skriva och när barnen var små gjorde jag ofta berättelser för dem u...
Läs mer--> 12393 läsare


Vad hände sedan?
I januari kommer den, "Jag har en sjukdom men jag är inte sjuk - tio år senare"!
Läs mer--> 5348 läsare


Spännband
Privatisering, till vilket pris?
Sambandscentralen för färdtjänsten i Stockholm ska försvinna. Nu ska man ringa till de enskilda f...
Läs mer--> 13834 läsare


Kemiska flaskor.
Personlig assistans utan personkemi.
Du verkar vara bra,
men någonting är inte som det ska.
Det går inte att ta på,
något har gått ...
Läs mer--> 11246 läsare

 

© Copyright 1999-2023 Funktionshinder.se
Läs Fh:s regler | Kontakta Administratörerna för Fh | Om cookies på Fh