Funktionshinder.se logotyp.
Klicka för att komma till startsidan!
Anpassa utseendet på Funktionshinder.se. Fråga Fh:s panel. Se de senast publicerade texterna indelade i olika kategorier. Till forumet. Se de senaste medlemstexterna och information från administratörerna. Klottra på planket. Sök på Funktionshinder.se efter texter, medlemmar, länkar eller foruminlägg. Länkarkiv - Sök efter länkar till andra sajter.
Sponsra Funktionshinder.se. Kontakta oss som driver Funktionshinder.se. Hjälp / Vanliga frågor. Prylshoppen. utfyllnadsbild
 
fh sponsorer Besök Intressegruppen för Assistansberättigade (IfA) Besök Livihop Besök Atlas Assistans AB ledig sponsorplats
 
Funktionshinderrelaterat
Arbete / Studier (1760 inlägg)

Hoppa till första nya inlägget!

Skriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Lägenhet???
Av: Journalist 2011-07-20 Kl 07:11
huvudinlägg

Eh, ja! Jag kom in på högskolan (wiiiiie Jätteglad smiley) men det enda problemet som kvarstår är att få lägenhet, haha. Någon som har erfarenhet om hur man ska gå till väga för att snabbast få en plats att bo?

Det är bostadsgaranti där vi (jag och min pojkvän) ska plugga, dvs Örebro Universitet, men det är såhär att den gäller om man ska bo med andra - noll aktuellt alltså! I alla fall så verkar det vara ett förbannat krångel (inte bara för mig som nu sitter i rullstol såklart!) att få lägenhet. Vi står i bostadskö sen i mars och då tycker jag att man borde ha hittat något men icke sa nicke.

Hittade några blanketter om exempelvis förtur pga medicinska skäl, samt om bostadsanpassning men då måste man vara bokförd i Örebro (något jag i alla fall inte planerat med tanke på att de bara tillåter en viss mängd hjälpmedel i den kommunen/landstinget, ehum).

Dessutom kan jag inte heller skicka in ansökan om bostadsanpassning utan bostad!!!! Har pratat med ÖBO (Örebro Bostäder) som vi står i kö hos men de tyckte väl i princip att det inte var så farligt utan lägenhet, nej då.

Men ... okej, det här blev väldigt rörigt men klockan är sju på morgonen och det är sommarlov för min egen del så ... huvudpoängen är helt enkelt: Är det möjligt att snabba upp lägenhetsprocessen när man sitter i rullstol? Jag menar, det får ju vara NÅGOT bra med ett handikapp också Blinkande smiley puss

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Lägenhet???
Av: Journalist 2011-07-20 Kl 16:21
 

Det ser ut som om vårt problem är fixat. Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Jätteglad smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans topp

Visa trådindex

Forumkategorier, rubriklogo

fh sponsorer Besök Intressegruppen för Assistansberättigade (IfA) Besök Atlas Assistans AB ledig sponsorplats
 

© Copyright 1999-2025 Funktionshinder.se
Läs Fh:s regler | Kontakta Administratörerna för Fh | Om cookies på Fh