Funktionshinder.se logotyp.
Klicka för att komma till startsidan!
Anpassa utseendet på Funktionshinder.se. Fråga Fh:s panel. Se de senast publicerade texterna indelade i olika kategorier. Till forumet. Se de senaste medlemstexterna och information från administratörerna. Klottra på planket. Sök på Funktionshinder.se efter texter, medlemmar, länkar eller foruminlägg. Länkarkiv - Sök efter länkar till andra sajter.
Sponsra Funktionshinder.se. Kontakta oss som driver Funktionshinder.se. Hjälp / Vanliga frågor. Prylshoppen. utfyllnadsbild
 
fh sponsorer Besök Intressegruppen för Assistansberättigade (IfA) Besök Atlas Assistans AB Besök Livihop ledig sponsorplats
 
Funktionshinderrelaterat
Kärlek / Sex (4129 inlägg)

Hoppa till första nya inlägget!

Skriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Funkisrelaterat under PRIDE
Av: Joche 2007-07-28 Kl 17:33
huvudinlägg

Stockholm Pride drar igång nästa vecka och föreningen funktionshindrade hbt-personer kommer att hålla i tre olika programpunkter.

De båda första är i seminarieform. Vi har valt att kalla det första "Diagnos- befrielse eller begränsning?" (
http://www.stockholmpride.org/program/118)

och det kommer att handla om fördelar och nackdelar med att diagnostiseras, om varför homosexuella under så många år kämpade för att slippa få sin egenart klassad som sjukdom medan många personer med t.ex. s.k.
ADHD-problematik eller Aspergerliknande symptom idag kämpar för det motsatta.

Vårt andra seminarium handlar om tillgänglighet och går under namnet "Uteliv i hbt-Stockholm utan diskriminering" (
http://www.stockholmpride.org/program/119
) och till detta har vi bjudit in ägare samt ansvariga för alla Stockholms hbt-ställen: restauranger, klubbar,
caféer etc. att möta representanter för dem av oss som aktivt arbetar för att Stockholm skall nå sitt mål som Europas mest tillgängliga stad år 2010.
Vi kommer bl.a. att diskutera om det nu börjar bli läge att ta till drastiska åtgärder för att få restaurangägare och liknande att ta tillgänglighetsfrågan på allvar.

Båda dessa programpunkter kommer att äga rum redan på onsdag, direkt efter varann från klockan 14.45, i det nya Pride House vid Mosebacke Torg. Om du inte gillar rulltrappor och branta uppförsbackar så tar du dig enklast dit via Katarinahissen från Slussen. Kommer du med tunnelbanan går du ut mot bussterminalen längst ner. Det kostar tio kronor att åka med (så ha en gullpeng redo) men är du skriven i Stockholm och har färdtjänst kan du ev. få åka gratis mot uppvisande av färdtjänstkort (så har det varit tidigare om åren). Annars är den närmaste vägen via t-baneuppgång Götgatan - sväng höger uppför Hökens gata.

För att komma till Caféteatern, där våra seminarier äger rum, går du in i entrén till Södra Teatern via en sidodörr till höger om huvudingången, söker rätt på en volontär med hissnyckel och tar därifrån en hiss direkt ner till
lokalen. Är du däremot ett fan av trappor så kan du annars roa dig med att klättra uppför ca tio trappsteg till Mosebacketerassen, ta dig tvärs över
den och sedan susa nedför en brant utomhustrappa, så är du framme. Ytterligare en väg skall finnas - via en kullerstensgata ska det tydligen
vara möjligt att ta sig runt till Caféteaterns entré utan att behöva forcera några trappor. Mer om tillgängligheten på Pride House kan du läsa här:
http://www.stockholmpride.org/testing/merinfo/196

För oss som valt att inte investera i en s.k. dogtag är entré-avgiften 50 kronor (för hela dagen).

Hela programmet och all annan information om Pride hittar du här: http://www.stockholmpride.org

På fredag förmiddag har Föreningen Funktionshindrade HBT-personer, FHOBIT, årsmöte - eller riksstämma, som det egentligen heter. Detta kommer vi för ovanlighetens skull Inte att ha vid Pride House, utan i Lavas lokaler på Kulturhuset vid Sergels Torg:
http://www.stockholmpride.org/program/250

Redan kl.11 drar vi igång med våra förhandlingar så se till att kvällen innan inte blir för sen! Är du inte medlem men vill bli? INGA PROBLEM! Medlemsavgiften är 150 kronor och kan betalas på plats!

Handlingar kommer du att hitta på vår hemsida:
http://www.fhobit.se inom kort.

Vi kommer också delta som en sektion i Pride-paraden. Vill du gå med? Se vår webb för mer information!

Undrar du fortfarande över något kan du alltid kontakta oss:

E-post:
info@fhobit.se
Telefon: 073 - 843 10 12

Alla är Hjärtligt Välkomna!

Styrelsen i Föreningen Funktionshindrade HBT-Personer, FHOBIT

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans topp

Visa trådindex

Forumkategorier, rubriklogo

fh sponsorer Besök Atlas Assistans AB Besök Intressegruppen för Assistansberättigade (IfA) ledig sponsorplats
 

© Copyright 1999-2025 Funktionshinder.se
Läs Fh:s regler | Kontakta Administratörerna för Fh | Om cookies på Fh