Funktionshinder.se logotyp.
Klicka för att komma till startsidan!
Anpassa utseendet på Funktionshinder.se. Fråga Fh:s panel. Se de senast publicerade texterna indelade i olika kategorier. Till forumet. Se de senaste medlemstexterna och information från administratörerna. Klottra på planket. Sök på Funktionshinder.se efter texter, medlemmar, länkar eller foruminlägg. Länkarkiv - Sök efter länkar till andra sajter.
Sponsra Funktionshinder.se. Kontakta oss som driver Funktionshinder.se. Hjälp / Vanliga frågor. Prylshoppen. utfyllnadsbild
 
fh sponsorer Besök Livihop Besök Atlas Assistans AB Besök Intressegruppen för Assistansberättigade (IfA) ledig sponsorplats
 
Assistans
Övrigt om assistans (3756 inlägg)

Hoppa till första nya inlägget!

Skriv ut denna trådSkriv ut denna tråd   Tipsa en vän om denna trådTipsa en vän om denna tråd
Ämne: Alternativ
Av: Denisb 2006-06-19 Kl 17:37
huvudinlägg

Semestern börjar närma sig för mina ass och jag är en man kort.

Vad har jag för alternativ?

Att sätta ut en ny annons på AMS är det ingen mening för den har varit ute 3 gånger under långa perioder. Har även ringt till Frösunda och frågat om de vill hyra ut ass eller låna ut sökande listor. De sa nej!

Gå med i ett kooperativ. Har de "egna ass" eller får man rekrytera? Om man får rekrytera har jag samma problem.

Anlita ett bolag. Kan man anställa de man redan har under samma vilkor. De jag har är nog inte sugna på att byta ner sig.

Kommun. Har mycket lägre villkor så de jag har nu kommer inte att "följa med". Jag får alltså ta in 4 nya ass på kort tid.

Har ni några förslag? Om ni vet något bra bolag/kooperativ så skulle jag uppskata förslagen.

 
Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Alternativ
Av: Martina 2006-06-22 Kl 10:28
 

Ett alternativ - fast det är svindyrt - är ju bemanningsföretag! Men är det bara för en kort semesterperiod så kanske du kan klara av det?

Kanske kan ringa fler bolag och fråga om du kan få några namn på intresserade? Kommunen t.ex. de brukar ha en del timvikarier om inte annat.

Förlägga assarnas semester annorlunda, så att de löser av varandra är också en möjlighet. Det är ju inte populärt om arbetsgivaren går in och styr en sån sak, men du är tvungen att se till så att det går ihop och du har rätt till det! Dock är du ute i 11:e timmen... Osäker smiley

Gå med i ett kooperativ, då är det inte säkert att de har folk på lager, nej, med så här kort varsel. De hjälper till med rekrytering annars. Är du egen?
Samma med kommunen.

Ros En eloge till dig för att du lägger ner så mycket möda på att ge assarna den semester de vill ha! De har rätt till semester enligt lag, men arbetsgivaren kan laborera rätt mycket med den om det är absolut nödvändigt!
Du har istället börjat med att kolla andra utvägar!


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Alternativ
Av: Denisb 2006-06-23 Kl 21:05
 

Tack för tipsen.

Bemanningsföretag har jag funderat på och ringt til ett par men de har inga PA utan mestadels industri arbetare. Hittade dock precis ett "Arbetskraft AB" (http://www.arbetskraft.se/affid.html) ska kolla vad de vill ha betalt.

Ute i 11:e timmen är jag inte det har varit klart i 2 mån med semestrarna dock så har jag haft rätt hög omsättming på PA det senaste halv året, jag bor även i en småstad så det är rätt få sökande.

Ja, jag är egen annars skulle anordnaren få reda upp det här. Har ringt till FK och de sa att kommun alltid har det slutgiltiga ansvaret för att assistansen fungerar och att jag skulle prata med dem.

Tackar för elogen. Jätteglad smiley


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på huvudinlägg
Ämne: Alternativ
Av: Becky 2006-06-22 Kl 10:43
 

Nu vet jag inte hur omfattande ditt assistansbehov är och vilken erfarenhet som krävs men...
Be dina pa och vänner kolla runt i deras bekantskapskrets. Många studenter har det ju svårt att klara sommaren rent ekonomiskt. Det kan faktiskt bli bättre än vad man tror. Jag fixade fram en ny ass på 5 h som följde mig på en fyra dagarsresa utan intro. Det gick mkt bättre än jag nånsin kunnat tro...


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


Svar på undertråd
Ämne: Alternativ
Av: Denisb 2006-06-23 Kl 21:09
 

Tackar för tipset Becky. Det är dock en del hushålls uppgifter och enligt min erfarenhet brukar det bli så där med hushålls uppgifter och studenter.

Dock om det kryssar till säg...


Svara

 

Klicka här för att anmäla detta inläggBlankstegRapportera detta inlägg


 

Till sidans topp

Visa trådindex

Forumkategorier, rubriklogo

fh sponsorer Besök Livihop Besök Intressegruppen för Assistansberättigade (IfA) Besök Atlas Assistans AB ledig sponsorplats
 

© Copyright 1999-2024 Funktionshinder.se
Läs Fh:s regler | Kontakta Administratörerna för Fh | Om cookies på Fh